Semt ve mahalle pazarlarına düzenleme getirildi

Semt ve mahalle pazarlarına düzenleme getirildi
İçişleri Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında semt ve mahalle pazarlarına yeni düzenleme getirdi. 

Gazetekale.com / Burak Çalışkan

81 İLİN VALİLİKLERİNE GÖNDERİLDİ
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliklerine gönderilen genelgede, pazar yerlerinin hangi süreler içerisinde faaliyet göstereceği, satışın nasıl yapılacağı ve hangi ürünlerin satılacağına dair birçok bilgiye yer verildi.

EN GEÇ 19.00’A KADAR FAALİYET GÖSTERECEK
27 Mart 2020 tarihiyle yürürlüğe girecek olan genelgede şu ifadelere yer verildi; “Mahalle ve semt pazarlarında vatandaşların temel ihtiyaç maddeleri olan sebze, meyve, tahıl, bakliyat, temizlik malzemesi gibi ürünler haricinde hiçbir ürün satılamayacak. Kamuoyunda sosyete pazarı olarak adlandırılan pazarlar başta olmak üzere sergi ve tezgahlarda giyim, oyuncak, süs eşyası, çanta gibi zaruri olmayan ürünlerin satışına izin verilmeyecek. Temel gıda maddelerinin satıldığı pazar yerlerinde valilikler, kaymakamlıklar ve belediyeler işbirliği içerisinde virüsün bulaşma hızını engellemek adına vatandaşların temel gıda ve temizlik ürünlerine ulaşımını engellemeden tedbirler planlanacak. Yoğunluğu azaltmak adına pazar yerleri kurulacak ve sosyal mesafeye dikkat etmek adına satış yerleri arasında en az 3 metre mesafe olacak. Pazar yerlerinde ambalajlı satılan yaş meyve ve sebze tüketiciler tarafından temas edilmeden doğrudan pazarcı esnafı tarafından hijyen koşullarına dikkat edilerek poşetlenecek, vatandaşlar pazara gittiğinde ürünleri seçemeyecek. Pazar yerleri en geç saat 19.00’a kadar faaliyet gösterebilecek.” 


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.