Şehit Türken, dualarla anıldı 

Şehit Türken, dualarla anıldı 
Bundan tam 5 yıl önce Irak’ın kuzeyinde şehit düşen şehit Mehmet Türken, kabri başında dualarla anıldı.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI 
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kırıkkale Şubesi, vatan uğruna can veren aziz şehitleri dualarla anmaya devam ediyor. 2013 yılında şehit düşen Mehmet Türken, dernek ve Türken’in ailesi tarafından düzenlenen programla anıldı. Kabri başında edilen dualar sonrası dernek başkanı Rifat Öcal, açıklamalarda bulundu. Öcal, “Şehidimiz Mehmet Türken, 10 Haziran 1989 tarihinde Kırıkkale ili Keskin İlçesinde dünyaya gelmiştir. Yaşar ve Hatice çiftinin dört çocuğunun ikincisi olan Şehidimiz İlk ve Orta öğrenimini Keskin Gazi İlköğretim Okulunda, Lise öğrenimini Keskin Meslek Lisesi Elektrik Bölümünde tamamlamıştır.”

UZMAN ÇAVUŞ GÖKHAN KURAK -2 OPERASYONU
“Vatani görevini yerine getirmesine müteakip Isparta Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığı emrinde temel eğitimini tamamlamış ve Hakkari Dağ Komando Tugay Komutanlığı emrinde 03 Nisan 2013 tarihinden itibaren görev yapmaya başlamıştır. Şehidimiz Piyade Uzman Çavuş Mehmet Türken Hakkâri Dağ Komando Tugay Komutanlığı emrinde Keskin Nişancı olarak görev yapmakta iken Irak‘ın Kuzeyinde Şemdinli Derecik Awdulkani Dağı bölgesinde Şehit Piyade Uzman Çavuş Gökhan Kurak -2 Operasyonu sırasında terör örgütü PKK üyeleri ile girilen çatışma sonucu 21 Mayıs 2018 tarihinde saat 17.00 de Şehitlik mertebesine ulaşmıştır.”


RUHLARI ŞAD, MEKANLARI CENNET OLSUN 
“Evli ve iki çocuk babası olan Şehidimiz düzenlenen Askeri Tören ile ilimiz Nur Camiden kaldırılarak Şehitliğimize defnedilmiştir. Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kırıkkale Şubesi olarak Şehidimiz Piyade Uzman Çavuş Mehmet Türken'i şahadetinin 5.yılında bu vesile ile de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bütün Şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad, mekanları Cennet olsun” dedi.

Haber: Burak Çalışkan 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.