Şampiyonluk yolunda yara aldık

Şampiyonluk yolunda yara aldık
Bölgesel Amatör Lig 6. Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren temsilcimiz Büyük Anadolu Kırıkkalespor, 18 haftadır namağlup lider götürdüğü ligde büyük yara aldı. Ligin 19. Haftasında ezeli rakibi Çubukspor’a konuk olan Kırıkkalespor, sahadan 2-0 mağlup ayrılarak, ligde ilk mağlubiyetini aldı.

Çubukspor F.A.Ş. - Büyük Anadolu Kırıkkalespor karşılaşması öncesi büyük heyecan yaşanırken, maç esnasında ve sonrasında tatsız olaylar yaşandı. Karşılaşma öncesi takımımıza psikolojik baskı uygulayan rakip takım seyircileri, oyuncularımız ısınırken aleyhte tezahüratlar etti. Maça damgasını vuran olay ise MKE Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner’in karşılaşma öncesi hakemlerin soyunma odasına inmesi oldu. Bu olay, akıllarda soru işaretleri bıraktı.

Gergin bir ortamda başlayan maça adeta yenik başlayan Kırıkkalespor, hakem kararları ile sahada varlığını hissettirmekte zorlandı. Henüz maçın 2. dakikasında penaltı noktasını gösteren İstanbul Bölgesi Hakemi Hakan Tezcan, tribünün baskılarına dayanamadığını gösterdi. Topun başına geçen Çubuksporlu Umut Ozan Akpınar, takımını öne geçiren golü attı. İlk yarı bu skorla tamamlandı.

Zaman zaman atak ve üstün bir oyun sergileyen Kırıkkalespor, hakemin aleyhte verdiği kararlar sonucunda oyunda kopukluklar yaşadı. İlk yarıdaki verilen penaltı pozisyonun aynısını Kırıkkalespor yaşamasına rağmen penaltı vermeyen hakemin taraflı tutumu tüm futbolseverlerden eleştiri aldı. Son dakikalarda beraberlik için hücuma ağırlık veren Kırıkkalespor, 89. dakikada defanstaki boşluğunu kapatamayarak Çubuksporlu Bebbe’nin golüne engel olmadı. 2-0. Maç bu skorla tamamlanırken, Kırıkkalespor ligdeki ilk mağlubiyetini aldı.

Öte yandan maç sonunda Kırıkkalespor'un takım otobüsü Çubuksporlu taraftarlar tarafından taşlandı. Takımımız polis kortejinde bu türlü saldırılara uğraması ise şaşkınlıkla karşılandı. 

Bu skorla ligde puanını maç fazlası ile 46’ya çıkaran Çubukspor, liderliğe yükseldi. Kırıkkalespor ise 44 puanla ikinci sırada, maç eksiği bulunan Akşehirspor ise Çayağzıspor’u 3-0 yenerek üçüncü sırada 44 puanla yer aldı.

TOPLU SONUÇLAR

Sarayönü Belediyespor 3 – 0 Yeniçağa
Akşehir Spor    3 – 0 Yeni Çayağzıspor
Çubukspor F.A.Ş. 2 – 0 Kırıkkale Büyük Anadoluspor
Karaman Belediyespor 2 – 0 Karapınar Bld.
Sandıklıspor 2 – 0 Anadolu Üniversitesi
1926 Polatlı Bld. 0 – 2 Keçiören Bağlumspor

PUAN DURUMU


 

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.