Sağlık personellerine adli vakalara yaklaşım eğitimi 

Sağlık personellerine adli vakalara yaklaşım eğitimi 
Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü tarafından personellerine yönelik adli vakalarda delillere yaklaşım eğitimi gerçekleştirildi. 

BAKANLIKLA PROTOKOL İMZALANDI 
Karşılaşılan adli durumların değerlendirilmesi, olay yerinde bulunan bulguların korunması ve kurumlar arası iş birliğinin geliştirilmesi amacıyla, İçişleri Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereğince Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarında görev yapan personele yönelik adli vakalarda maddi delillere yaklaşım eğitimi gerçekleştirildi.

TEORİK VE PRATİK ŞEKİLDE ANLATILDI 
Eğitim kapsamında; sağlık çalışanlarının olay yerindeki delilleri korurken emniyet ekiplerinin gösterdiği hassasiyetle olay yerindeki delillerin bozulmadan olduğu gibi muhafaza etmesi gerektiği Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Amirliği ekipleri tarafından teorik ve pratik olarak anlatıldı. 

EĞİTİMLER DEVAM EDECEK 
İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, başta İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut’a vermiş olduğu desteklerden ve eğitimlere katılan görevli polis ekiplerine teşekkür ederek “Eğitimle sağlık ekiplerinin yaralının naklini sağlarken bir taraftan da delillerin adli süreçlerini korumayı sağlaması ve emniyet ekiplerine yardımcı olmaları hedeflenmektedir. Sağlık çalışanlarına adli vakalarda bilgi ve tutum kazandırılması amacıyla eğitimlerimiz devam edecektir” dedi.

Haber: Burak Çalışkan 

 

 

 


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.