Sağlık çalışanları 3600 ek göstergeyi bekliyor 

Sağlık çalışanları 3600 ek göstergeyi bekliyor 
Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, sağlık çalışanlarının, söz verildiği halde bugüne kadar gerçekleşmeyen 3600 ek göstergeyi beklediğini söyledi.

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, sağlık çalışanlarının, söz verildiği halde bugüne kadar gerçekleşmeyen 3600 ek göstergeyi beklediğini söyledi.

3600 ek göstergenin sağlık çalışanlarına verilmesinin gerekli olduğuna dikkat çeken Taşkın, bugüne kadar 3600 ek göstergeyle ilgili pek çok yetkilinin açıklama yaptığını ancak aradan geçen sürede hâlâ düzenlemenin yapılmadığını belirterek basın açıklaması yaptı.

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, 3600 ek göstergenin, sağlık çalışanlarının alın terinin karşılığı olduğunu söyleyerek şöyle dedi: “En alt kademeden en üst kademeye kadar özverili bir şekilde çalışan sağlık çalışanları verilen sözün yerine getirilerek emeklerinin karşılığı istiyor. Yoğun iş temposunda, olumsuz şartlarda ve her türlü riskle karşı karşıya çalışıyorlar. Çalışanlara karşı hasta ve yakınlarının önyargılı yaklaşımı ayrı bir risk faktörüdür. Bunun yanı sıra sağlık çalışanlarının sosyalleşmesini ve psikolojik rahatlamayı sağlayacak aktivitelerden de yoksunlar. Zira iş hayatı tüm sosyal yaşamlarını kapsamaktadır. Özellikle kadın çalışanlar sağlık teşkilatlarının en çok yıpranmasına neden olduğu kimselerdir. Ev, çocuk, çevre ve iş hayatı sağlık çalışanlarını tükenmişlik sendromuna götürüyor! Ekonomik olarak yıpranan, zorunlu ihtiyaçlarını karşılayamayacak hale gelen sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonlarının önemsenmemesi tüm çalışanlar üzerinde olumsuz etkilere neden oluyor!

Anadolu Sağlık Sen olarak, 3600 ek göstergenin tüm sağlık çalışanlarını ve emeklilerini de kapsayacak şekilde düzenlenmesini istiyoruz. Sağlık teşkilatlarında çalışma barışının bozulmaması için düzenlemenin titizlikle yapılmasında yarar var. Düzenlemenin talebimiz doğrultusunda yapılması zorunludur ve önemli bir ihtiyacı karşılayacaktır. Yetkililerin, sağlık çalışanlarının seslerini duyarak onları sevindirecek müjdeyi kısa zaman da vereceklerini ümit ediyorum.”
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.