Proje yönetimi çalıştayı tamamlandı

Proje yönetimi çalıştayı tamamlandı
Kırıkkale Üniversitesi, proje üretmek isteyen öğrenci, akademisyen, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcilerin buluşturdu. 

ÖNEMLİ BİLGİLER AKTARILDI 
Proje hazırlama konusunda bilgilendirme ve eğitimlerin yer aldığı, iki gün sürecek olan çalıştayın açılış törenine Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Başalan, Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü ve Proje Yönetimi Çalıştayı Koordinatörü Doç. Dr. Tuncay Şimşek, Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Araştırma ve Koordinasyon Genel Müdür Yardımcısı Erkan Şamiloğlu, 

YAPILACAK ÇALIŞMALAR ANLATILDI 
TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Başkan Yardımcısı Doç. Dr.  Cengiz Arıcı, TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) Başkan Yardımcısı Dr.  Alp Eren Yurtseven, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Girişimcilik Dairesi Başkanı Ali Urhan, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü Proje Destek Dairesi Başkanı  Mehmet Fatih Günay, Türk Tarih Kurumu Bilimsel Çalışmalar Koordinasyon Dairesi Daire Başkanı  Ömer Orhan, Ahiler Kalkınma Program Yönetim Birim Başkanı  Gökhan Gömcü, Kırıkkale Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Aydın, öğrencilerimiz, akademik ve idari personelimiz, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcileri katıldı.

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ’NİN FARKLILIĞI  
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Başalan ve Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Proje Yönetimi Çalıştayı Koordinatörü Doç. Dr. Tuncay Şimşek’in açılış konuşmaları ile devam etti. Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü ve Proje Yönetimi Çalıştayı Koordinatörü Doç. Dr. Tuncay Şimşek, “Bizler katma değeri olan yüksek teknolojili ürünler geliştirmek,  ar-ge ve inovasyona gereken önemi vermek zorundayız.” 

FAYDALI MODEL, TASARIM VE MARKA
“Bunun yolu da farklı sektörler ile yürütülebilecek işbirlikleri ve nitelikli ar-ge projeleri hazırlamaktan geçmektedir. Bu projeler sonunda üretilen bilimsel yayınların, patentlerin, faydalı model, tasarım ve marka gibi değerlerin, gelişmiş ülkelerin kalkınmalarına etkilerini hepimiz yakından takip etmekteyiz. Bizler bu çalıştayı organize ederken, hem Kırıkkale’nin  hem de Kırıkkale Üniversitesinin proje yönetim farkındalığına katkıda bulunmayı amaçladık. Bunun yanı sıra firmaların, akademisyenlerin, öğrencilerin ve yerel anlamda tüm tarafların hibe sağlayıcı kuruluşlara yönelik proje hazırlamasını,  bu kurumları tanımasını ve aynı zamanda nitelikli proje başvuru sayısını artırmasını amaçladık.“

Haber: Burak Çalışkan 


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.