Öztürk: “TYP çalışanları kadroya geçmeli”

Öztürk: “TYP çalışanları kadroya geçmeli”
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk, TBMM’de Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında çalışan işçilerin sorunlarını dile getirdi.

EL BİRLİĞİYLE TESLİM EDEBİLMELİYİZ 
Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında çalışanların kadroya alınması amacıyla MHP Milletvekili Av. Halil Öztürk, TBMM’de önemli bir konuşma yaptı. Öztürk, “Taşeron ve EYT'lilerin sorunlarını çözen Cumhur İttifakı iradesi, temizlik görevlisi ve güvenlikçi gibi farklı Bakanlıkların taşra teşkilatlarında ve özellikle Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda üç ila altı aylık gibi sürelerle Toplum Yararına Programı kapsamında çalışanlarımızı kadroya geçirebilmeli ve kıdem tazminatı ile diğer sosyal haklarını da imkânlar çerçevesinde el birliğiyle teslim edebilmeliyiz” dedi. 

BU KONUDA İNSİYATİ ALMALIYIZ 
Öztürk, “Söz konusu bu talebimiz şayet bu dönem yetişmezse seçim sonrası, yeni dönemde ilk gündem başlığı olarak görüşebilmeliyiz. Zira hâlen kurayla iş akdi elde eden bu çalışanlarımız altı ayın sonunda işsiz kalmaktadırlar. Aileleriyle birlikte geçim mücadelesinde olan bu vatandaşlarımıza ya bir defaya mahsus kadro verelim ya da altı aydan daha fazla çalışmalarının önünü açarak süreklilik kazandıralım diyorum, hem Kırıkkale'deki hem de tüm Türkiye'deki TYP'lilerin bir an önce kadroya geçirilmesi hususunda inisiyatif alalım” şeklinde konuştu.

TYP ÇALIŞANLARINDAN ÖZTÜRK’E TEŞEKKÜR 
TBMM’de yaptığı konuşma sonrası Kırıkkale’de kamu kurumlarını ziyaret eden Öztürk, İl Mili Eğitim Müdürlüğü’nü ziyareti sırasında TYP çalışanlarının yakın ilgisiyle karşılandı. Sorunlarını dile getirdiği için Öztürk’e teşekkür eden TYP çalışanları, seçimin ardından bu konuda ciddi adımların atılmasını talep ettiler. Bugüne kadar kimsenin TYP konusunu gündeme getirmediğini ifade eden çalışanlar, Milletvekili Öztürk’ün geçmişte olduğu gibi her zaman TYP çalışanlarının yanında olduğunu belirttiler. 

Haber: Burak Çalışkan 

 

 

 

 


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.