Öztürk, TBMM’de esnaf ve sanatkârın sesi oldu

Öztürk, TBMM’de esnaf ve sanatkârın sesi oldu
TBMM’de bir açıklama yapan Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk; “İçinden geçtiğimiz koronavirüs salgınıyla mücadele günlerinde, en vefakâr tutum sergileyen esnaf ve sanatkârımızın ayakta kalabilmesi için gerekli ek tüm adımlar biran önce atılmalı ve haklı güncel beklentiler giderilmelidir” dedi.

Gazetekale.com / Burak Çalışkan

EVDE KALAN ESNAFIMIZA RAMAZANDA DESTEK OLALIM
Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında; Hükümetin ekonomik istikrar kalkan paketiyle çok sayıda tedbir ve teşvik açıkladığını, bunların yanı sıra TBMM’de Milliyetçi Hareket Partisi’nin de destek verdiği kanun teklifiyle, ekonomik ek tedbirlerin yürürlüğe girdiğini belirten MHP’li Öztürk; “Açıklanan ekonomik istikrar kalkan paketiyle; esnaftan işverene, çalışandan emekliye kadar tüm kesimleri kucaklayan tedbirler hayata geçirilmişse de, halen çok sayıda esnaf ve sanatkârımızın mağduriyeti devam etmektedir. Başta; berber, kuaför, kahvehane ve çayocağı, lokanta, tuhafiye gibi esnaflarımız ekmek teknelerini günlerdir kapalı tutarken, açık olanların işleri oldukça zayıftır. Evinde kalan esnaf ve sanatkârımızın ödemekle yükümlü olduğu borçları bulunmakta, son ödeme tarihleri gecikmiş ödemeleri bulunmaktadır. Her ne kadar bazı borçlar ötelense de, içinde bulunduğumuz kriz döneminde iş yapamayan esnafımız, 3 veya 6 ay sonra bu biriken borçlarının altından kalkamayacaktır. Ramazan ayını idrak etmekteyiz ve paylaşımların en ulvi olduğu günlerden geçmekteyiz. Bu bakımdan evde kalan esnafımıza, tüm imkânlarla destek olunmalıdır. Özellikle pazarcı esnafımızdan alabileceklerimizi marketlerden değil, pazarcı esnafımızdan, sosyal mesafemizi koruyarak almaya özen gösterelim.” dedi.

ESNAFA SİCİL AFFI GETİRİLSİN, KOLAY KREDİ İMKÂNI VERİLSİN
Esnaf ve sanatkâr camiasının ortak talepleri arasında sicil affı olduğunu belirten
Milletvekili Öztürk açıklamasına şu şekilde devam etti: “Ekmek teknelerini genelgeyle veya iş azlığından dolayı kapatmak zorunda kalan esnaf ve sanatkârımıza yönelik; öncelikle salgın tamamen bitinceye kadar geri ödemesiz asgari ücret kadar aylık nakit desteği sağlanmalıdır. Yine, bir yılı geri ödemesiz olmak üzere, beş yıl vadeli en az 50 bin TL faizsiz kredi desteği sağlanmalıdır. Esnaf ve sanatkâra verilecek kredilerde; sicil kayıtları bir defaya mahsus temizlenmeli, bürokratik işlemler azaltılmalı, esnaftan istenen teminatlar kaldırılmalıdır. Eğitim-öğretime ara verilmesi nedeniyle, mağdur olan servisçi ve kantinci esnafımıza mutlaka destek sağlanabilmelidir. Şehir içi yüzde 50 kapasiteyle yolcu taşıyan otobüsçü, minibüsçü toplu taşıma esnafımıza ve çalışma günleri kısıtlanan taksici esnafımıza nakit ve yakıt desteği sağlanabilmelidir. Esnafımızın elektrik, su ve doğal gaz faturalarının devlet tarafından sübvanse edilmesi veya en az dört ay süreyle ertelenmesi gerekmektedir. SSK ve BAĞ-KUR primleri işyerlerinin kapalı olduğu sürece devlet tarafından karşılanması sağlanmalı, özel bankaların problem çıkarmadan esnafımıza destek sağlaması imkânı yaratılmalıdır.” diyerek, esnaf ve sanatkârın ayakta kalabilmesinin, nefes alabilmesinin mutlaka sağlanması gerektiğini vurguladı.
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.