Öztürk, şoför esnafının mağduriyetini dile getirdi

Öztürk, şoför esnafının mağduriyetini dile getirdi
MHP Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk; ticari şoför esnafımız tarafından Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) uygulamaları hakkında kendisine iletilen çok sayıda mağduriyetin giderilmesi için TBMM’de konuyu gündeme getirdi.

ŞOFÖR ESNAFIMIZDA MAĞDURİYET YARATMASIN 
Milletvekili Öztürk TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada; SGK’nın trafik ceza makbuzlarına göre sigortalılık denetimi yapmasını eleştirdi. Öztürk; “Sosyal Güvenlik Kurumu’nun; kamyoncular, otobüsçüler, servisçiler, taksiciler için uyguladığı Sigortalılık Kontrolü İle ve cezalar ile ilgili Tebliğ’i bu aralar çok sayıda mağduriyet yaratmaktadır. Özellikle ticari aracı olan vatandaşlarımız; hastalandığında, direksiyon başında rahatsızlandığında veya ticari aracını özel işleri için kullanması adına aile bireylerinden birine verdiğinde, trafik ekiplerince yapılan denetimlerde, o esnada arabayı kullanan kişi araç sahibi değilse, çok ağır cezalara maruz kalınmaktadır.” dedi. 

İTİRAZ DİLEKÇELERİ SGK TARAFINDAN ALINMIYOR MU?
Öztürk; TBMM’deki konuşmasına şu şekilde devam etti: “Vatandaşlarımız tarafından haksız yere uygulanan bu ağır cezalara yapılan itiraz dilekçeleri de, SGK İl Müdürlüklerince kabul edilmediği yönünde çok sayıda şikâyet bulunmaktadır. Tarafıma iletilen tüm bu mağduriyetler kapsamında; Sosyal Güvenlik Kurumu masa başında emniyetin kestiği trafik ceza tutanaklarına göre ceza tayini yapmamalıdır. Sigortalılık kontrolü; şoför esnafımızın kabul edeceği, daha elle tutulur kriterlere dayandırılmalı ve sahada şoför esnafımızda yarattığı mağduriyetler biran önce düzeltilmelidir.” diyerek, şoför esnafının her alanda desteklenmesini istedi.
Haber: Ahmet Gökdemir 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.