Öztürk: “Kırıkkale, 'Hibe Destek Programına’ alınacak”

Öztürk: “Kırıkkale, 'Hibe Destek Programına’ alınacak”
MHP Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk, Kırıkkale'de çiftçilerle bir araya geldi. Öztürk; Kırıkkale’nin önümüzdeki dönemde Avrupa Birliği Katkılı Kırsal Kalkınma Destekleri Programı’na (IPARD) alınacağını müjdeledi.

“KIRIKKALE TARIMDA HAK ETTİĞİ YERİ ALACAK”
Kırıkkale Milletvekili olduğu 2018 yılından bu yana Kırıkkale’nin Avrupa Birliği Katkılı Kırsal Kalkınma Destekleri Programı kapsamına alınması için gerek TBMM’de, gerekse Tarım ve Orman Bakanlığı’nda görüşme ve çalışmalar yürüttüğünü belirten MHP Milletvekili Av. Halil Öztürk; “Kırıkkale’nin her alandaki ihtiyaçlarını başta TBMM olmak üzere, her alanda dile getiriyor, mücadele ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunların başında da Kırıkkale’nin IPARD programına dâhil edilmesi bulunmaktadır. Bu program şu an 42 ilimizde uygulanmakta ve bu sene yaklaşık 1 milyar Euro’luk hibe sunmaktadır. Geçtiğimiz günlerde Tarım ve Orman Bakanımızın da açıkladığı üzere, önümüzdeki dönemde artık bu hibe programında Kırıkkale ve dolayısıyla çiftçilerimiz, köylülerimiz, üreticilerim yer alacaktır. Avrupa Birliği karşılıksız hibelerinden bu kesimimizin de yararlanacak olması, tarım ve hayvancılığımıza büyük katkı ve gelişme sunacaktır.” dedi.

KIRIKKALELİ ÇİFTÇİMİZİN, KÖYLÜMÜZÜN YÜZÜ GÜLECEK
Bitkisel ve hayvansal üreticiler ve çiftçiler ile bir araya gelen Milletvekili Halil Öztürk; “Hibe programlarından Kırıkkaleli çiftçimizin, köylümüzün ve üreticilerimizin faydalanmasını çok önemli buluyorum. Bu hibe programlarının yanı sıra Tarım ve Orman Bakanlığımızın marifetiyle çok daha kapsamlı ve çeşitli destek ve teşvikler de yine önümüzdeki dönemde uygulamaya girecektir. Destek ve teşviklerin artmasıyla şehirden köylere dönüş artacak ve kırsal üretim ile kalkınma artacaktır.  2023 bütçemizde, sadece tarımsal desteğe 55,5 milyar lira ayrılmış durumda. Yakın zamanda çiftçilerimizin sulama ücretlerine yapılan yüzde 50 indirimin yanı sıra önümüzdeki günlerde daha kapsamlı ve yeni uygulamaya girecek destek ve teşvik paketlerinin açıklanması için Bakanlık ve ilgili kurumlara beklentilerimizi iletiyoruz. Kırıkkaleli çiftçilerimizin yüzünü güldürmeye kararlıyız.” dedi.

ÇİFTÇİ VE KÖYLÜMÜZDEN CUMHUR İTTİFAKI’NA TAM DESTEK
Görüşmeleri sonrası kısa bir açıklamada bulunan MHP’li Öztürk; “Çiftçi ve köylümüz ile aynı frekansta konuşuyor ve bu yüzden çok net anlaşıyoruz. Kendilerinin Cumhur İttifakı ve MHP’ye olan destek ve teveccühlerinden elbette gurur duyuyoruz. Türk köylüsü, çiftçisi olması gerektiği yerde, ‘Cumhur İttifakı’nın çatısı altında.” diyerek, her daim onların yayında olduğunu vurguladı.


64563d679d21c.ciftci2.png

64563d67e921d.ciftci-1.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.