Öztürk: “Ayrılıklar, Akşener’de alışkanlık yaptı!”

Öztürk: “Ayrılıklar, Akşener’de alışkanlık yaptı!”
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırıkkale Milletvekili Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Av. Halil Öztürk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 6’lı masadan ayrılmasıyla ilgili konuştu

“MİLLET İTTİFAKINDAKİ BU TÜR AYRIŞMADAN DOLAYI ÇOK ŞAŞIRMIŞ DEĞİLİZ”
 

CUMHUR İTTİFAKI DİMDİK AYAKTA 
MHP Milletvekili MDK Başkanı Av. Halil Öztürk, Millet İttifakı’nda meydana gelen ayrılık hakkında Gazetekale Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Gökdemir’e açıklamalarda bulundu. Masadan ayrılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ayrılıklara uzak olmadığını ifade eden Öztürk, “Bizler Cumhur İttifakı olarak seçimlere çok az bir süre kala yine mutlak galibiyetini ilan etmiş bir durumdadır. Bizler birbirine devlet ve millet bekası üzerine kenetlenmiş şekilde hem ülkemizin hem de milletimizin geleceğine bakıyoruz. Milletin hak ve menfaatlerinden uzak duran ve sadece adı ‘Millet İttifakı’ olan bu masadaki ayrılık bizlerde çok şaşkınlık yaratmadı” dedi.

BİRLİK OLAMAYACAKLARI BİLİNİYORDU 
Öztürk, “İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’i ben çok yakından tanırım. Akşener’in bu gibi ayrılıkları ilk değil. Tansu Çiller ile siyasete başladı ve koptu. Ardından Sayın Erdoğan ile AK Parti’yi kurdu ve oradan koptu. Daha sonra MHP’de bizimle beraber siyaset yaptı ve ayrıştı. Son olarak 6’lı masa olarak tabir edilen bir birliktelik kurdular ve buradan da ayrıldı. 
Dolayısıyla bu durum Meral Akşener'de alışkanlık yapmış bir siyasi tavırdır. Ben şaşırmadım, şunu biliyorum ve har zaman söylüyorum. Türk milleti dualı bir millettir. Dolayısıyla Allah bir şekilde onları şaşırtacaktı.  Başka bir siyasi partideki belediye başkanlarını aday olarak göstermesi üzerine bir ayrılış, çok doğrusu siyasi etik açısından çok doğru olmamıştır bize göre.” 

BİZLER BU SEÇİMİN GALİBİ OLACAĞIZ 
“Ama kendilerinin bileceği bir iş kendileri ayrılsa da ayrılmasa da bizler Cumhur İttifakı olarak bu seçimlerinde galibi olacağız.   Çünkü bizler samimiyetle siyaset yapıyoruz. Siyasetimiz hesabı değil, aksine hasbi duygularla yapılan bir siyaset. Bizler Türkiye'nin 2023 lider ülke Türkiye hedefinden, “2071 Süper Güç Türkiye'yi” hedefleyen bir Cumhur İttifakı yapısı içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türk milletinin bekası için yürütülen bu siyasette Allah'ta bizleri koruyor, millette bunu görüyor. İnşallah bundan sonraki süreçte MHP, mecliste çok daha güçlü bir sayıyla temsil edilecek ve Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan'ı çok yüksek bir oyla yeniden Cumhurbaşkanı seçeceğiz” dedi.

Haber: Ahmet Gökdemir 

 

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.