Otel Halısı Konseptleri ve Dekorasyondaki Yeri

Otel Halısı Konseptleri ve Dekorasyondaki Yeri
Otel dekorasyonunda dikkat edilmesi gereken en önemli kriter; kalite, konfor ve şıklıktır. Otel dekorasyonu için en önemli etmenler; mobilyalar ve onu tamamlayan otel halısı, perde vb. gibi tekstil ürünleridir.

Yine, aydınlatmalar otel dekorasyonunda önemli bir yer tutar. Nurteks gibi otel halısı üreticisi şirketler otellerin dekorasyon stiline uygun halıları tasarlayarak dokurlar. Ayrıca halı ve perde için çok sayıda renk ve desen seçeneği bulunmaktadır. Gelişigüzel bir dekorasyon uygun olmayacağı için otel dekore ederken tüm parçalar bir bütün olarak düşünülmelidir.

Otel Dekorasyonu ve Konseptler

Oteller farklı konseptlerde olabilmektedir. İş dünyasından insanların katıldığı business oteller, Ege ve Akdeniz Bölgesi gibi tatil yerlerinin olduğu oteller, farklı konseptlere ve renk tonlarına sahiptir. Business oteller genellikle koyu renklerde mobilyalar ve halılarlar ile dekore edilirken, tatil beldelerinde daha çok açık tonlar, mavi ve yeşil gibi renkler kullanılmaktadır. Mobilyaların koyu renk olarak seçildiği odalarda orta tonlarda otel halısı kullanılmaktadır. Bu genellemeye bakarsak otel konseptleri, kullanılan halı ve perde gibi tamamlayıcı tekstil ürünlerinin de kullanımını değiştirmektedir.

Otel Halısı Fiyatları

Otel halısı fiyatları birçok değişkene göre değişmektedir. Bu değişkenler birbirlerini etkilediği için otellerde kullanılacak halılar için kesin bir fiyat vermek doğru olmayacaktır. Otel halısı fiyatları hangi faktörlere göre değişkenlik gösterir, biraz bundan bahsedebiliriz: Öncelikle halıda kullanılan ipliğin kalitesi otel halısının kalitesini etkiler, ikinci olarak dokuma sıklığı ve halı üretiminde kullanılan taban bezi de fiyatı etkileyen bir diğer değişkendir. Halının toplam kaç m2 dokunacağı da yine halının fiyatını etkileyen faktörlerden birisidir.

Otel Halısı Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

Otel halısı seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken önemli püf noktaları bulunmaktadır. Bunlardan ilki, otel halısının doğru seçiminin yapılmasıdır. Halının teknik özelliklerinin kullanım amacınız ile uyumlu olması, halının uzun yıllar kullanılmasını desteklemektedir. Yani, yoğun kullanım alanları için alacağınız halının sık dokunmuş olması, onu uzun süre kullanabileceğiniz anlamına gelmektedir. Özellikle otel koridorları oldukça yoğun kullanılan alanlar olduğu için, daha sık dokunmuş halılar buralarda tercih edilmelidir.

Yine otel halısı seçerken odaları olduğundan büyük göstermek veya dekorasyonda önemli etkiler yaratmak için bazı renk hilelerinden yararlanabilirsiniz.

Odaları olduğundan büyük göstermek için otel halısını açık renklerde tercih edin.

Açık renk duvarı olan odalarda koyu renk halı kullanırsanız şıklık daha iyi tamamlanmış olacaktır ve bu lüks bir otel odası görünümü kazandırır.

Otel odalarında halıları koyu renk kullanıyorsanız iyi bir aydınlatma şart demektir. Aydınlatma ile odanın atmosferini etkileyin.

Ortak Kullanım Alanlarında Halı Seçimi

Otellerin ortak kullanım alanlarında kullanılan halıların seçimi yapılırken koyu renklerde halı kullanmak daha makul görünmektedir. Otel lobisi, koridor gibi ortak kullanımın olduğu alanlarda koyu tonlarda, desenli halılar seçilebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.