Önal, ek ders karşılığı çalışan personellerin sorunlarını dile getirdi

Önal, ek ders karşılığı çalışan personellerin sorunlarını dile getirdi
CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanı Derya Yanık’a 5 sorudan oluşan bir soru önergesi yöneltti.

ÖNAL, MAAŞ EŞİTSİZLİĞİNİ SORDU
CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı kurum ve kuruluşlarda ek ders ücreti karşılığında görev yapan sosyolog, öğretmen, sosyal çalışmacı, psikolog ve hemşireler ile ilgili sorunları TBMM’ye taşıdı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanı Derya Yanık’a 5 sorudan oluşan bir soru önergesi yöneltti. İş güvencesi, özlük hakkı, izin hakkı, ücret ve maaş eşitsizliği gibi konularda soru yönelten Milletvekili Önal, sorularının Bakan Yanık tarafından yanıtlanmasını talep etti. 

ÖNAL'IN YÖNELTTİĞİ SORULAR
CHP Milletvekili Önal, konu ile ilgili TBMM'de verdiği yazılı soru önergesinde şu sorulara yer verdi; “İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi 23. Maddesi gereği Herkesin, herhangi bir ayrım gözetmeksizin, eşit iş için eşit ücrete hakkı vardır. Herkesin kendisi ve ailesi için insan onuruna yaraşır ve gerekirse her türlü sosyal koruma önlemleriyle desteklenmiş bir yaşam sağlayacak adil ve elverişli bir ücrete hakkı vardır. Maddesi esas alınarak,

1-    Hiçbir özlük hakkı bulunmayan (süt/doğum/ölüm/analık/babalık/yıllık izin hakkı, işsizlik sigortası, tazminat hakki vb.) Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde Bakanlık Makamı Oluru ile çalışan ek dersli personellerin öncelikli olarak özlük haklarını verilmesi noktasında bakanlığınızın yapmış olduğu bir çalışma var mıdır?

2-    Aile Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığı bünyesinde çalışan kadrolu veya sözleşmeli personeller ile aynı iş ve işlemleri yapıp aynı yetki ve sorumluluğa sahip, ek dersli çalışan personellere eşit işe eşit ücret hakkının verilmesi noktasında maaşlarında bir iyileştirme yapılmayı düşünüyor musunuz?

3-    17.09.2011 gün ve 28057 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 653 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 13. Maddesiyle 633 sayılı kanuna eklenen geçici 17. Maddede ifade edildiği üzere ek dersli çalışan personellerin;
 
a) Milli Eğitim Bakanlığında çalışan 5000 ücretli öğretmenlerin 4/B statüsüne geçirildiği gibi, b)Diyanet İşleri Başkanlığının kadrolarına geçirildiği gibi,

b) Kültür ve Turizm Bakanlığında hiçbir özlük hakkı olmadan çalışan personellere verilen 4b sözleşmeli çalışma hakkının verildiği gibi,

 Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler bünyesinde yıllık Bakanlık Makamı Oluru ile ek ders karşılığı çalışan personellerin maaş ve özlük haklarında her yıl ortaya çıkan hak kaybının önüne geçilmesi amacı ile Bakanlığınızca yapılan bir çalışma var mıdır?

4-    Aile Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığı bünyesinde Bakanlık Makamı Oluru ve ek dersli olarak çalışan personeller ile; 3. Maddenin a) ve b) bentlerinde belirtilen bakanlıklarda çalışan ek derslilerin kadroya geçirilmesi sonucu oluşan ayrımın ve eşitsizliğin giderilmesi  amacıyla bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

5-    Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetlere bağlı kurum ve kuruluşlarda Ek ders ücreti karşılığında görev yapan Sosyolog, Öğretmen, Sosyal Çalışmacı, Psikolog, Hemşire vb. meslek gruplarından personellerin, hak kaybının gidermeyi düşünüyor musunuz?”
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.