Murat Abalı, güven tazeledi

Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale İl Başkanlığı, geçtiğimiz hafta başladığı ilçe kongrelerini merkez ilçe kongresiyle tamamladı. Kongrede aday olan mevcut başkan Av. Murat Abalı, 438 delegenin güven oyunu alarak yeniden başkanlık görevine seçildi.

Koronavirüs salgını nedeniyle bir hafta içerisinde kongrelerini tamamlama kararı alan MHP, hafta sonu gerçekleştirdiği merkez ilçe kongresiyle birlikte süreci tamamladı. Cumartesi kapalı pazarında virüs önlemlerine karşı düzenlenen kongreye Milletvekili Av. Halil Öztürk, İl Başkanı Erdal Baloğlu, merkez ilçe başkanı Murat Abalı, Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, Hacılar Belediye Başkanı Mehmet Koyuncu, Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik, Karakeçili Belediye Başkanı Veysel Aydemir, parti yönetimi, ilçe başkanları ve delegeler katıldı.

 

 

Saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın okunmasının ardından kongrenin divan başkanlığını Baloğlu yaparken, divan sekreteri Hacılar Belediye Başkanı Koyuncu, üye MHP merkez ilçe genel meclis başkanı Azmi Özkan, üye il genel meclis üyesi İlyas Canöz yaptı. İlk olarak genel başkan Devlet Bahçeli’nin mesajını okuyan Baloğlu, daha sonra faaliyet raporlarını okudu. Baloğlu, koronavirüs salgını sürecinde başarılı şekilde kongrelerini tamamladıklarını ve bu süreçte virüs kurallarına hassasiyet gösterdiklerini dile getirdi.

 

Merkez ilçe başkanı Abalı, “2017 yılı Nisan ayında göreve gelmiştim. Bu şerefli görevde o gün heyecanlıydım bugünde sesim titriyor. Dava ve hizmet aşkımı hiçbir zaman kaybetmedim mezara kadarda kaybetmeyeceğim. 24 Haziran seçimlerinde 27. Dönem Milletvekilliği adaylığında genel merkezimizin kararıyla sıralamaya girdim. Kırıkkale’ye bir milletvekilini kazandırdık. Ve dışarıdan partimin ve teşkilatımın her daim yanında oldum.  Kısa bir süre sonra MHP’nin yine merkez ilçe başkanı olarak bu göreve devam ettim. Bugün bu kongreye kadar bu görevi ifa etmeye çalıştım. Yanımda olan herkese teşekkür ederim.”

 

“Yerel seçimlerde de birçok başarı elde ederek MHP’nin gücünü Kırıkkale’de olduğu gibi Türkiye genelinde de gösterdik ve ülke genelinde ilk 3 arasına girdik. Hizmet süresi boyunca gönlümün buruk olduğu bir şey var. Eskimeyen dava büyüklerimi ülkücü harekete bizden çok değer vermiş hizmet vermiş büyüklerimi ülkemizin bu zor şartlarında bir arada görmek istiyorum ve bu kongreden onlara bir davet veriyorum. Lütfen ülkücü, milliyetçi hareketi hiçbir zaman yalnız bırakmadınız. Bundan sonra da yalnız bırakmayın. Gönlümüzün, teşkilatımızın kapısı sizlere 7/24 açıktır. Sizleri teşkilatımızda görmek istiyoruz.

 

“Cumhur ittifakı bizim onur mücadelemizdir. Cumhur ittifakına zede vermeyecek ve çatlak ses çıkartmadan Cumhur ittifakına bağlı, saygı ve sevgi içerisinde çalışmalarımızı yürüteceğiz.  Son zamanlarda ülkemiz zor şartlardan geçiyor. Libya’da, Suriye’de, Azerbaycan’da, ülkemizin her bir yanında ciddi sorunlar yaşanıyor. Bu sorunlara karşı milliyetçilik ruhuyla dimdik ayakta durarak, düşmanlara karşı en güzel mücadelemizi sergilemeliyiz. Ben buradan ABD’ye ve onun yandaşlarına sesleniyorum, Türk askerimize gerek kalmadan bu kongredeki yüreği vatan aşkıyla tutuşan kardeşlerimiz sizleri yenmeye gücü yetecektir” dedi.

 

 

Kongrede yeniden başkan seçilen Abalı’yı tebrik eden Milletvekili Öztürk, “Bu kongremizde sloganımız İstiklal için birlik, istikbal için dirlik. Bu kongremizin sonucunda kazanan Türkiye olacak. Bu sloganla kongrelerimizi başlatırken, birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğunu bir kez daha göstermek istedik. Bizler MHP olarak, ülkemizin, devletimizin ve halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Gösterdiğimiz birlik ve beraberlik ile halkımızın refah düzeyini daha üst seviyelere çıkartacak, onlarla birlikte bu mücadeleyi sürdüreceğimiz bir kez daha belirtmek isterim” dedi.

 

Daha sonra kısa bir konuşma yapan Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik, Genel Başkanları Devlet Bahçeli’nin talimatları doğrultusunda çalışmalarını gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Kongrelerde birlik ve beraberliğin sağlandığına vurgu yapan Bildik, “Ülkemiz için Cumhur ittifakını önemsiyoruz. Genel başkanımızın talimatları doğrultusunda bu ittifaka sadık kalacak şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz” şeklinde konuştu. Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Yücel Karabacak’ta kısa bir konuşma yaparak Abalı ve yönetimine başarılar diledi. Konuşmaların ardından delegeler mevcut başkan için oy kullandı.

 

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELERİ

Hacı Çalı

Yasin Babadağ

Melike Boran İsmailoğulları

Nuri Yılmazer

Erol Işık

Osman Seven

Sinan Taşkıran

Cemal Piliç

Bekir Veske

İsmail Hakkı Silleli

Ercan Tanrıbuyurdu

Alperen Akdemir

Hanifi Atmaca

Bülent Oktay

Ömer Dirican

Yılmaz Özserin

Recep Ünal

Yasin Hacıbektaşoğlu

 

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.