Motorlu kuryelere yönelik bilgilendirme eğitimi verildi

Motorlu kuryelere yönelik bilgilendirme eğitimi verildi
2022 yılı Trafik Haftası kapsamında, motorlu kuryelere yönelik bilgilendirme eğitimi verildi. Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü’nde verilen eğitimde, motorlu kuryelerin işlerini daha güvenli bir şekilde yapması amaçlandı.

CAN KAYIPLARI YÜZDE 50 AZALACAK
İnternet üzerinden alışverişin her geçen gün daha yaygın hale gelmesi ile birlikte motorlu kuryelerin sayısında artış yaşanmaya başladı. Kırıkkale İl Emniyet Genel Müdürlüğü ise motorlu kuryelerin trafikte daha güvende olabilmeleri için eğitim düzenledi. Can kayıplarının yüzde 50 oranında azaltılmasının hedeflendiği eğitimde, 2021-2030 Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi Belgesi ile 2021–2023 Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı, 2021/2 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi olarak yayınlandı. Ayrıca motosiklet sürücülerinin güvenliği konusu, ‘Öncelikli Müdahale Edilecek Alanlar’ başlığı altında yer aldı.

KURALLAR HAKKINDA BİLGİLENDİRME YAPILDI
Motorlu kuryelere yönelik düzenlenen eğitime Kırıkkale’de faaliyet gösteren 10 ayrı firmadan toplam 25 motorlu kurye katılım sağladı. Eğitim kapsamında motorlu kuryelerin trafikte sıklıkla uymadığı kask kullanmama, kırmızı ışık ihlali, ters istikametten araç kullanmak, yaya yolu üzerinde araç kullanmak, hız ihlali, tehlikeli şerit değiştirmek, tescilsiz araç kullanmak gibi trafik kurallarına yönelik bilgilendirme yapıldı.
 

Haber: Burak Çalışkan


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.