Minik Erva, bir umut bekleyenlerini üzdü!

Minik Erva, bir umut bekleyenlerini üzdü!
Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde meydana gelen deprem sonrası babası Abdullah Aktaş ile birlikte enkazdan sağ kurtarılan ve yaklaşık 25 gündür haber alınamayan 10 yaşındaki Mukaddes Erva Aktaş’tan acı haber geldi. 

AİLESİ ENKAZ ALTINDA HAYATINI KAYBETTİ 
Kahramanmaraş'ta depremde çöken binanın enkazından 6 saat sonra sağ çıkarılmasının ardından bir daha haber alınamayan 10 yaşındaki Kırıkkale’nin Karakeçili ilçesi nüfusuna kayıtlı Mukaddes Erva Aktaş'ın hayatını kaybettiği öğrenildi. Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde oturdukları apartmanın depremde çökmesi sonucu Aktaş ailesinin bireyleri, enkaz altında kaldı. Abdullah Aktaş 10, kızı Mukaddes Erva 6 saat sonra enkazdan sağ çıkarılırken, eşi Ayşe Betül (30), kızı Zümra (4), kız kardeşi Özlem Aktaş (22) ve kuzeni İkra Süme (22) ise hayatını kaybetti. 

SEVENLERİNİ DERİNDEN ÜZDÜ 
Abdullah Aktaş, kendisinden 4 saat önce enkazdan çıkarılan ve komşuları tarafından hastaneye götürülürken yolda sağlık görevlilerine teslim edildiği söylenen kızı Mukaddes Erva'dan bir daha haber alamadı. Kahramanmaraş ve çevre illerin yanı sıra hastanelerden adliyelere, bakanlıklardan emniyete kadar gitmediği yer kalmayan Abdullah Aktaş, kızından ize rastlayamadı. Adliyede kimliği tespit edilemeyen kız çocuklarının fotoğraflarına tek tek bakan Aktaş, en son DNA eşleşmesinden de sonuç alamadı. Yapılan araştırma sonucu Mukaddes Evra Aktaş’ın enkazdan çıkarıldıktan üç gün sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği ve kimsesizler mezarlığına gömüldüğü öğrenildi.

Gazetekale Haber Merkezi 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.