Mimar CV Nasıl Hazırlanır?

Mimar CV Nasıl Hazırlanır?
 Haber Merkezi
CV hazırlamanın belli bir sektörü yoktur. İş arayanlar, başvuru için etkili bir CV hazırlamak zorundadır. Günümüzde milyonlarda kişi özgeçmişlerin etkili olabilmesi için araştırmalar yapar. Çünkü iyi bir CV, profesyonel kariyer hayatının ilk adımıdır.

Mimarlık, kazanılması ve okunması kadar yapması da zor mesleklerden biridir. Bu yüzden emeklerinin boşa gitmesini istemeyen mimarlar, kurumsal firmalara iş başvurusu yapar. Kurumsal firmalar, başvurularda muhakkak CV ister. Binlerce kişi başvuru yapar. Bu yüzden özgeçmişin dikkat çekici olması önemlidir.

CV hazırlamadan önce mimar CV örnekleri incelemek yol gösterici niteliğinde olabilir.

Mimarlık Özgeçmişi Hazırlarken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Mimarlık özgeçmişi hazırlarken birçok noktaya dikkat edilmelidir. Bu noktaların en önemlisi, özgeçmişin özgün olmasıdır. Yani incelenen CV şablonları aynen uygulanmamalıdır. Bilgiler ve şablon şekli, kişiye göre uyarlanmalıdır.

Özgeçmiş hazırlanmadan önce başvuru yapılacak firma araştırılmalıdır. Çünkü her kurumsal firmanın, çalışma stilini farklıdır. Firmaya göre özgeçmiş belirlemek daha avantajlı olacaktır. Birden fazla firmaya başvuru yapılacaksa aynı şablon kullanmak yerine birçok şablon tercih edilmelidir.

Mimarlık başvurularında kullanılan programlar oldukça önemlidir. Çünkü işin %90’ı çizim programlarından oluşur. Ayrıca kurumsal yaşam için Microsoft Office programları da ileri derecede bilinmelidir.

Yabancı dil, dikkat edilmesi gereken noktalardan biridir. Yabancı dil bilmemek, mimarlık sektöründe büyük bir eksikliktir. Biliniyorsa seviyesi ayrıntılı olarak yazılmalıdır.

Mimar CV örnekleri incelendiğinde bazılarında fotoğraf bulunmayabilir. Ancak bu, özgeçmişe fotoğraf eklenmeyeceği anlamına gelmez. En fazla 6 ay içerisinde çekilmiş, güncel bir fotoğraf özgeçmişe eklenmelidir. Fotoğraf, resmi kurumlara uygun olmalıdır.

Doğru Mimar CV Örnekleri Nereden Bulunur?

Mimar CV örnekleri, özgeçmiş hazırlama öncesinde önemli bir kaynak olur. Sektör hakkında detaylı bilgi verir. Bu yüzden CV hazırlama öncesinde muhakkak özgeçmiş örneklerine bakılmalıdır.

Özgeçmiş örnekleri için birçok kaynak bulunur. Ancak en sık kullanılanı internettir. İnternette binlerce mimar özgeçmiş örnekleri bulunabilir. Bu örnekler, detaylı olarak incelenmelidir. Ardından kişiye özgü olarak yeniden tasarlanmalıdır. Tasarlama da firmanın başvuru kriterlerini göz önünde bulundurmak doğru ve etkileyici CV hazırlamada birçok avantaj sağlar.

626c512505aae.cv-nasil-hazirlanir-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.