MHP’li Öztürk, gaz kokusunu TBMM gündemine taşıdı

MHP’li Öztürk, gaz kokusunu TBMM gündemine taşıdı
Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk; geçtiğimiz günlerde Kırıkkale’de yaşanan kaynağı belirsiz yoğun gaz kokusunun, nedeni ve sonrasında alınan tedbirler hakkında TBMM’de 2 ayrı bakana yazılı soru önergesi verdi.

KONU DETAYLI ARAŞTIRILSIN
Konu hakkında TBMM’de açıklama yapan MHP’li Öztürk; “Geçtiğimiz günlerde
Kırıkkale’de; çevreye yayılan ve kaynağı belirsiz yoğun gaz kokusu, hemşehrilerimizde tedirginlik yaratmış ve baş ağrısı gibi tıbbı şikâyetlerle vatandaşlarımızın hastanelere müracaat etmelerine neden olmuştur. Kaynağı belirsiz yoğun gaz kokusunun meydana geldiği gece ilgili kurumlar tarafından yapılan araştırmalarda, gaz kokusunun nedeni tespit edilememiştir. Ertesi günde varılan sonuç kapsamında yoğun gaz kokusunun nedeni; Bahşılı köprü ile Kayseri yolu arasındaki Çoruhözü Deresi olduğu tespit edilmiş ve buradan numuneler alınmış, henüz sonuçları kamuoyu ile paylaşılmamıştır.” diyerek, konunun detaylı araştırılmasını istedi.

GEREKLİ TEDBİRLER ALINMALI 
Daha önce de farklı zamanlarda buna benzer gaz kokusunun oluştuğunu vurgulayan milletvekili Öztürk açıklamasına şu şekilde devam etti: “Kırıkkale’de bir yandan patlayıcı ve yanıcı mühimmat üreten fabrikalarımız bulunurken, diğer taraftan petrol ve gaz türevleri üreten işletmelerimiz mevcuttur. Bu yüzden hemşehrilerimiz olayın yaşandığı gece, panik ve tedirginlik içerisinde sokaklara dökülmüş, gaz kokusunun kaynağına dair bilgi edinmeye çalışmışlardır.” dedi.

HEM ÇEVRE, HEM ENERJİ BAKANLARINA İKİ AYRI ÖNERGE
TBMM’de konuya ilişkin hem Çevre ve Şehircilik Bakanına, hem de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanına iki ayrı yazılı soru önergesi veren Öztürk; “Yoğun gaz kokusunun, bir daha yaşanmaması için konunun çok detaylı incelenmesi ve araştırılması gerekiyor. Elde edilen sonuçlara göre de kalıcı tedbirler geliştirilmesi önemlidir. Zira; petrol ve gaz türevleri üreten işletmelerde, herhangi bir gaz sızıntısı veya kaçağında, emniyet görevi gören sistemlerin arıza vermesi durumunda muhakkak ki yedeklerinin çalışır vaziyette olması gerekir. Diğer yandan gaz sevkiyatı yapan tankerlerin böyle bir kokuya neden olabileceği düşünülüyorsa da, bunun için de denetim ve tedbirlerin daha etkili yapılması gerekmektedir. Bu bakımdan hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na, hem de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na TBMM’de vermiş olduğum yazılı soru önergeleri ile Kırıkkale’de bir daha benzer olayların yaşanmaması için tedbirler alınmasını isterken, son yaşanan gaz kokusunun kesin olarak nereden kaynaklandığının tespit edilmesini istedim.” diyerek, Bakanlıklardan kendisine cevap verildiğinde bunları da en kısa zamanda Kırıkkale ile paylaşacağını belirtti.
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.