MHP, bu ülkenin sigortasıdır  

MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı, Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk, “MHP bu devletin, bu devletin, Türk milletinin sigortasıdır. Cumhur İttifakı bir proje ittifakı değildir. Cumhur ittifa

“CUMHUR İTTİFAKI BİR PROJE İTTİFAKI DEĞİLDİR. BİZİM MAKAMDA, MEVKİİ DE GÖZÜMÜZ YOK. BİZİM TEK GAYEMİZ VATAN VE MİLLET”


BİZ HER ZAMAN HALKIN İÇİNDEYİZ 
15-20 yıla yakın aktif siyasette yer alan MHP merkez disiplin kurulu başkanlığı görevi ile Milletvekilliği görevini yürüten Av. Halil Öztürk, Milletvekili olduğu günden itibaren ilk özel röportajını Gazetekale’ye verdi. TBMM’de, Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Gökdemir’in sorularını yanıtlayan Öztürk, ülke gündemi başta olmak üzere Kırıkkale gündemine yönelik önemli açıklama yaptı. Daima sahada olduklarını söyleyen Öztürk, “Biz milletimizi canı gönülden seviyoruz. Geçmişte olduğu gibi her zaman halkımızın yanındayız” dedi. İşte o röportaj; 


Siz ya da aileniz yoğun çalışmanızdan şikayetçi mi?
“Hak ve hakikat yolunda millet için mücadele ettiğimiz zaman yaradan bize bunun enerjisini veriyor. Elbette ki kolay değil, bu yoğun bir süreci gerektiriyor. Eşim ve çocuklarım buna alıştı Biz yeni bir siyasetçi değiliz. MHP genel merkezinde 5 dönemdir görev alıyorum. Ailem, ulvi bir dava için ülkü yolunda, devlet ve millet yolunda bir mücadele verdiğimiz için bana destek veriyor. Özellikle eşim son derece büyük katkı ve inanmışlıkla destekliyor. Allah razı olsun kendisinden.”

Sahadaki çalışmalarınız bir erken seçimin ayak sesi mi?
“Seçimler 2023 yılının Haziran ayında yapılacak. Bizim sahada olmamız bir seçimin ayak sesi değildir. Geçmişte olduğu gibi biz asla sahadan ayağımızı çekmedik. Pandemi nedeniyle herkes geri çekilmek zorunda kaldı. Bu pandeminin etkisi azalmaya başlayınca tekrar sahaya çıktık. Sahalarda olmamız vatandaşa olan sevgimiz ve yanlarında olduğumuzu hissettirmek anlamındadır. Seçim 13-14 ay sonra zamanında yapılacaktır. Erken seçim isteyenler var ama erken seçim kesinlikle olmayacaktır.”


Vatandaşlar sizde neyi talep ve şikayet ediyor?
 “Milletimiz iyisiyle kötüsüyle açık yüreklilikle şikayet ve taleplerini bizlere dile getiriyor. Toplumda bir fiyat artışı var. Tabii ki biz bunu yok sayamaz ve görmezden gelemeyiz. İşsizlik anlamında da şikayetler alıyoruz. Bu konuda vatandaşımızın haklı. Ama şu iyi bilinmelidir ki bu işin üstesinden gelecek yine Cumhur ittifakıdır. Esnafı, üreticiyi, çiftçiyi, emekliyi herkesi rahatlatmak adına atılacak bütün adımları atıyoruz.  MHP olarak halktan kaçarak siyasetin yapılmayacağını, yapılamayacağını bilen bir siyasi partiyiz. Biz en sert eleştirileri duysak ta halkımızın daima içindeyiz.”


MHP ittifakın zararını gördü mü? Ya da hiç yara aldı mı? 
“Cumhur İttifakı bir proje ittifakı değildir. Siyasi rant kazanmak amacıyla kurulmuş bir parti değildir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve milletinin bekası için kurulmuştur.  Türk milletinin huzuru, refahı, mutluluğu ve Türk Milleti'nin Ankara merkezli siyaseti temel alarak mutlu yarınlara ulaşması adına ‘Süper Güç Türkiye, lider ülke Türkiye’ amacına ulaşması için kurulmuştur. Bu ittifakta olduğumuz için milletimizden eleştiri alabiliriz bu normaldir, bu siyasetin doğasında var. Biz, milletin milliyetçiliğini yapan bir siyasi partiyiz. Milletimiz huzurlu ve güven içinde yaşasın diye bu ittifakı kurduk.” 


Eski yönetimi küskünlüğünüz var mı ? Şuan ki yönetimle aranız nasıl?
“Geçmiş dönemde görev alan başkan ve arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Küskünlüğümüz, kırgınlığımız söz konusu değildir. Siyasette bir anlayış birlikteliği önemli. Bir uyumsuzluk söz konusuydu Genel Başkanımızın takdirleriyle bir değişiklik oldu. Halen partinin içerisindeler. Şuan ki yönetimle daha uyumlu bir çalışma içerisindeyiz. MHP'yi hem ülke genelinde hem Kırıkkale'de daha da büyütmek istiyoruz. MHP'yi Türk halkının ve Tür milletinin sigortası ve teminatı olarak görüyoruz. Türk milletinin birçoğu bunu böyle görüyor. İnanın biz Türkiye'nin geleceği için istiyoruz. Bu seçim Türkiye Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimlerinden birisi. 


Ankara’dan aday olacağınız doğru mu? Kaç vekil çıkartma hedefiniz var?
“Benim Ankara'dan aday olacağım söz konusu değil. Bu sadece Kırıkkale'de siyasi bir dedikodudan ibarettir. Ben Kırıkkaleliyim ve Kırıkkale halkına hizmet etmekten gurur ve onur duyuyorum. Önümüzdeki seçimlerde Allah izin verirse yeniden Kırıkkale'de aday olmanın istek ve arzusundayım. Hemşerilerimiz bizi isterse aday olmak isteriz.  Biz Kırıkkale'de 3-0 çıkartamayız. Hedefimiz MHP olarak Kırıkkale’de birinci parti olmak. Eğe olursak 2 milletvekili çıkartabiliriz. Diğer milletvekilini de paydaşımız Cumhur İttifakının çıkarması.”


Kırıkkale devlet yatırımlarından hak ettiklerini alıyor mu? 
“Özeleştiri yapmak istiyorum. Kırıkkale kamu yatırımlarında arzu edilen düzeyde değil. Kırıkkale kamu yatırımlarında daha yüksek payı alması lazımdır. MHP olarak bu konuda ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Kırıkkale'nin savunma sanayi alanında önder ve lider bir il olmasını hedefliyoruz. Binlerce hemşerilerimizin kamu kurumlarında iş sahibi olması hususunda desteklerimizi esirgemedik, esirgemiyoruz da. Kırıkkale'yi sahipsiz bırakmıyoruz. 
Kırıkkale'nin hak ettiği yerlere gelmesi için elimizden geleni yapıyorum. Allah ömür verdiği sürece Kırıkkale için mücadelemiz sürecektir” dedi.

Haber: Ahmet Gökdemir 


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.