Liselilerin projelerinde derece başarısı

Liselilerin projelerinde derece başarısı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca 8 ilde düzenlenen "Projem KOP İle Hayat Buluyor" yarışmasının il dereceleri belli oldu.

PROJEM KOP İLE HAYAT BULUYOR
Gençlerin fiziksel, sosyal, duygusal ve zihinsel gelişimlerinin desteklenmesi ve özellikle toplumsal sorunlara yönelik çözüm üretmeleri, ayrıca sosyal, kültürel, bilimsel ve ekonomik kalkınmaya destek olmasına yönelik Kırıkkale'nin de aralarında bulunduğu Aksaray, Karaman, Konya, Niğde, Nevşehir, Yozgat ve Kırşehir illerinde "Projem KOP İle Hayat Buluyor" adlı bir proje yarışması düzenlendi.

DUVAR İÇİ SU ISITABİLEN SİSTEM
Liseler arası düzenlenen yarışmaya Kırıkkale'den katılan Yahşihan Organize Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ali Kaan Ünal, "Akıllı Tarım İle Sulama ve Su Tasarrufu" projesi ile Kırıkkale İl Özel İdaresi Bilim ve Sanat Merkezinden Sıla Tekke, "Duvar İçi Su Isıtabilen Sistem" projesiyle ve Kırıkkale Fen Lisesinden Gözde Arslan ise "Yapay Alg Çiftlikleri Biyokütleden Biyoyakıta, Petrolden Yosunlara" adlı projelerle il sıralamasına girdi.

BİYOKÜTLEDEN BİYOYAKITA, PETROLDEN YOSUNLARA
6 Eylül 2022 tarihinde Konya'da düzenlenen programda Kırıkkale Fen Lisesinden katılan Gözde Arslan il birincisi, İl Özel İdaresi Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Sıla Tekke il ikincisi ve Yahşihan Organize Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ali Kaan Ünal ise il üçüncüsü olarak ilan edildi.

HER FIRSATTA KATILIM SAĞLANACAK
Dereceye giren öğrencilere düzenlenen programla ödülleri ve başarı belgeleri verildi. Millî Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu, dereceye giren öğrencileri bir bir tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Telefoncu, çeşitli kademelerde eğitim gören öğrencilere yönelik düzenlenen çeşitli yarışmalara her fırsatta katılım sağlanacağını kaydetti.

Haber: Osman Yılmaz

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.