Kutluca: “Yanlış giden düzeni, düzelteceğiz!”

Kutluca: “Yanlış giden düzeni, düzelteceğiz!”
Saadet Partisi İl Başkanı Veysel Kutluca, basın açıklamasında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kutluca, “Kural tanımaz ve keyfi yönetim anlayışını değiştirmekte kararlıyız” dedi. 

SORUNLARA ÇÖZÜM BULUNAMIYOR 
“Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Anayasa Değişikliği Önerisi”ne ilişkin değerlendirmesiyle sözlerine başlayan Kutluca, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin Türkiye’yi bir çıkmaza soktuğunu ifade etti. Bugünkü anlayışla ekonominin düze çıkmasının mümkün olmadığına dikkat çeken Kutluca, dar gelirli ailelerin artık temel gıda maddelerine dahi ulaşmakta güçlük çektiğine işaret etti. Bütçeden faize ayrılan payın Cumhuriyet tarihinin en büyüğü olduğunu belirten Kutluca, “2023 bütçesinde faize ayrılan pay, 550 milyar lira; ulaştırma, eğitim, tarım, sağlık neredeyse bütün alanlardaki yatırımları toplasanız, faize ödenen paraya ulaşamıyor” dedi. 


HALKI ESİR ALMIŞ BİR YOKSULLUK VAR 
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin Türkiye’yi ekonomik olarak da bir çıkmaza soktuğuna dikkat çeken Kutluca, “Halkın büyük çoğunluğunu esir almış bir yoksulluk, tepeden tırnağa bir israf, rüşvet ve yolsuzluk düzeni var ülkemizde. Halkın alım gücü her geçen gün azaldı. Bırakın ev alma hayallerini, artık büyük bir çoğunluk için düzgün bir evde oturabilmek, kirasını ödeyebilmek hayal oldu, biliyoruz.” Kutluca, bütçe görüşmelerinde faize ayrılan payın büyüklüğüne dikkat çekerek, “2023 bütçesinde faize ayrılan pay; 550 milyar lira, aynı bütçede tarıma ayrılan pay ise sadece 64 milyar lira! Cumhuriyet tarihinin en büyük faiz rekoru kırıldı. Ulaştırma, eğitim, tarım, sağlık neredeyse bütün alanlardaki yatırımları toplasanız, faize ödenen paraya ulaşamıyor” diye konuştu.


EN BÜYÜK FAİZ REKORU KIRILDI 
Altılı Masa tarafından geçtiğimiz gün kamuoyu ile paylaşılan Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Anayasa Değişikliği Önerisi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kutluca, anayasa teklifinin sadece 6 partinin değil tüm vatandaşların hassasiyetine uygun olarak hazırlandığını belirterek, “Gerçekten bu konuda titiz bir çalışma ortaya konulmuş; alanında uzman hukukçuların, akademisyenlerin, STK temsilcilerinin, kanaat önderlerinin ve araştırma kuruluşlarının görüş, değerlendirme ve tekliflerine başvurulmuştur. Bizler en temelde; hukuk devletini ortadan kaldıran, bugünkü kural tanımaz ve keyfi yönetim anlayışını değiştirmekte kararlı olduğumuzu ortaya koymuş olduk” dedi.

Haber: Burak Çalışkan  
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.