Kutluca: “Vatandaş borç içinde!”

Kutluca: “Vatandaş borç içinde!”
Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Veysel Kutluca, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kutluca, “Yılbaşında 6 ay sonra her şey güllük gülistanlık olacak diye tarih veren iktidarın süresi bir hafta sonra doluyor” dedi.

BORÇ YÜKÜYLE YAŞAMAK ZORUNDA KALIYOR 
Kutluca, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi;  “Tarih verdiler; “6 ay sonra her şey düzelecek.” Fakat bu 6 aylık sürede bırakın iyileşmeyi, ekonomik şartlar daha da ağırlaştı ve kötüleşti. Yanlış politikalar nedeniyle vatandaşlarımız giderek daha da ağırlaşan bir borç yüküyle yaşamak zorunda kalıyor. Mahalleli bakkala, bakkal toptancıya, toptancı fabrikaya borçlu. Gençler devlete, hane halkı bankalara borçlu… Asgari ücretliler, memurlar, emekliler, borç döndürerek ay sonunu getirmeye çalışıyorlar. Ülkemizde her 2 kişiden 1’i maalesef borçlu şekilde yaşıyor.”

GAYRİ RESMİ RAKAMLAR BİRBİRİNİ TUTMUYOR
“Borçların neredeyse tamamını krediler oluşturuyor. Ülkemizin kısa vadeli dış borcu da Nisan’da rekor tazeleyerek 182,4 milyar dolara yükseldi. Görüldüğü gibi Sayın Erdoğan’ın düzeleceğini söylediği şartlar, düzelmek şöyle dursun; ülkemizi daha da fazla borca esir ediyor; ülkemizi küresel ve yerel faiz lobilerine de mahkûm hale getiriyor. Son 20 yıldır kürsülerde başka, icraatlarında bambaşka bir iktidarın sebep olduğu ağır bedeller ödüyoruz hepimiz. Lafla peynir gemisi yürümüyor! Sayın Cumhurbaşkanını memnun edebilmek için belli resmi müesseselerin ortaya koyduğu resmi rakamlarla gayri resmi rakamlar birbirini tutmuyor.”

BUNU GÖREBİLMEK İÇİN ÇALIŞMALAR YAPIYOR
“Maalesef herkes görüyor, bu rakamlar kasti bir şekilde memnuniyet ifade edebilmek için üretiliyor. Ama öbür tarafta bağımsız kurumlar gerçekleri milletimize gösterebilmek veya kendileri bunu görebilmek için çalışmalar yapıyor.  Resmi rakamlara göre her 5 gençten birisi işsiz. Ama fiiliyatta her 3, en fazla 4 gençten birisi işsiz! İçinde yaşadığımız şartları görmüyor değil insanımız! İktidar aynı zamanda insanları aç bırakıyor. Vatandaşlarımız temel tüketim maddelerine ulaşamıyorlar. Halkın %65,8’i, yani her üç kişiden ikisi temel gıda ürünleri alırken zorlanıyor. Son açıklanan TÜİK verilerine göre, tarımsal girdi maliyetleri yeni bir rekor kırarak yıllık bazda %117,31 artmış. Nisan ayı verilerine göre en yüksek artış; yılda yaklaşık % 242 ile gübre fiyatlarında gerçekleşti.” 

SÖMÜREN BU ÇARKI DURDURMAK ZORUNDAYIZ
“Onun içinde mecburen gübre atmıyor bazı insanlar, verim böylece düşüyor. İktidar, muhalefetle uğraşıp, kavga ortamı oluşturarak seçimi kazanmak için kırk dereden su getireceğine önünde duran enflasyon sorununu çözmeye odaklansın.  30 lirayı aştığı için çiftçinin alamadığı mazotu, artan fiyatlarıyla toprağına dökemediği gübreyi düşünsün.
Milleti öğüten, üreticiyi tüketen, gençlerimizi sömüren bu çarkı durdurmak zorundayız. 
Biz Saadet Partisi olarak, milletimizle birlikte bu çarkı kırıp, yerine “insanca yaşam”ın mümkün olduğu adil bir düzeni inşa edeceğiz. Üreteni tüketmeyeceğiz. Çiftçimizin artan girdi maliyetlerine yönelik bütçe ayıracağız.”

EKONOMİ MODELİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ
“Yap-İşlet-Devlet projelerine ve geçiş garantili projelere ayrılan bütçeyi, israfa ve yolsuzluğa akıtılan parayı; çiftçimize vereceğiz. Çiftçimizi kalkındırıp, topraklarımızı yeniden yeşerteceğiz. Vatandaşı borca esir edip, rant çevrelerinin çıkarına çalışan bu düzeni değiştireceğiz. Enflasyonu artıran sebepleri ortadan kaldırıp, vatandaşlarımızı temel ihtiyaçları için bile kredi çekmeye mecbur eden bu ekonomi modelini değiştireceğiz. Değerli arkadaşlar, ekranları başında bizleri takip eden aziz milletimiz; Hükümet 2021 yılı sonunda hazırladığı bütçe hedefini tutturamadığı için Meclis’e yeni ek bütçe paketi getirdi. 6 ay önce Meclis'ten geçen asıl bütçenin yarısı kadar harcama ödeneği içeren 880 milyarlık bir ek bütçe.. Hükümet giderlerinde %48'lik, gelirlerinde de %72'lik bir artış öngörüyor.
İşte ek bütçe teklifi gösteriyor ki, hükümetin bütçesi kendi elleriyle meydana getirdikleri ekonomik darboğaza sadece 6 ay dayanabildi.”

Haber: Burak Çalışkan 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.