KÜ Mühendislik Fakültesi’nin adı değişti

KÜ Mühendislik Fakültesi’nin adı değişti
Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı imzalı karara göre, Kırıkkale Üniversitesi (KÜ) Mühendislik Fakültesi’nin adı ‘Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’ olarak değiştirildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN İMZASI İLE DEĞİŞTİRİLDİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de, yükseköğretim kurumlarına bağlı fakülte ve enstitü kurulması, kapatılması ve adlarının değiştirilmesine ilişkin bir karar yayımlandı. Karara göre, Kırıkkale Üniversitesi merkez kampüs alanı içinde bulunan Mühendislik Fakültesi’nin adı ‘Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’ olarak değiştirildi. 

Öte yandan, bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı enstitüler kapatılırken, bazı kurumlarda yeni bölümler açıldı. 

KURULAN BÖLÜMLER
22 Ekim 2020 tarihli ve 3119 sayılı karara göre yeni açılan bölümler şöyle; Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, Balıkesir Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Kayseri Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Hitit Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Gedik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü.

KAPATILAN ENSTİTÜLER
Aynı karar doğrultusunda bazı yükseköğretim kurumlarında bulunan enstitülerin kapatılması kararı verildi. Kapatılan enstitüler şöyle; Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Hitit Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Hitit Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Gedik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, İstanbul Gedik Üniversitesi Den Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Gedik Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü.
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.