Kitapseverleri buluşturan fuar

Kitapseverleri buluşturan fuar
Kırıkkale Valiliği’nin himayelerinde, İl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile bazı kurumların desteklediği "1. Kırıkkale Kitap Fuarı" vatandaşların ilgisini görüyor. Kitap fuarı kapsamında 80 yayınevinden 80 yazar, Kırıkkaleli okurları ile buluşuyor. Fuar için kurulan çadırda binlerce kitap ve el sanatları ürünleri yer alıyor

ÖNEMLİ YAZARLAR VE ESERLER YER ALIYOR

Eğitim ve öğretim alanında yapılan çalışmaların yanı sıra kültürel alanda da Kırıkkale’de "1. Kırıkkale Kitap Fuarı" başladı. İl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü yanında bulunan eski valilik binası otopark alanında gerçekleştirilen fuar 14 Nisan’a kadar sabah saat 10.00, akşam saat 21.00 arasında açık olacak. Kırıkkale Valiliği’nin himayelerinde, İl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile bazı kurumların desteklediği "1. Kırıkkale Kitap Fuarı" vatandaşların ilgisini görmeye başladı.

RESMİ AÇILIŞ BUGÜN YAPILACAK

Etkinlik kapsamında 80 yayınevinden 80 Yazar Kırıkkale'de okurları ile bir araya gelecekler.

Kitap fuarı Kültür Merkezi yanında ki (eski Kırıkkale Valiliği) açık otoparkta çadır içerisinde kurulan fuarın resmi açılışı bugün gerçekleştirilecek. Fuar süresince yazarlar tarafından Müftülük Konferans Salonu'nda öğleden önce Kırıkkaleli yazarlar, öğleden sonra şehir dışından katılan yazarlar tarafından söyleşiler ve imza günleri düzenleniyor. Kırıkkale'ye gelecek yazarlar arasında Nedim Şener, Nurullah Genç, Mete Yarar, Sinan Yağmur gibi isimlerde yer alıyor.

FUAR ALANINDA ÇOCUKLAR UNUTULMADI

Fuar alanına kurulan çocuk eğlence çadırında çocuk animasyonları, çocuk tiyatroları, palyaço gösterileri, atölye çalışmaları ve illüzyon gösterileri gerçekleştiriliyor. Kırıkkale’de böyle bir ekinliği düzenlemenin mutluğunu yaşadıklarını vurgulayan İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Halit Karakoç, kitap fuarında 80 yayınevi, 80 tane de yazarın katıldığını vurguladı. Karakoç, “Bizim amacımız farkındalık oluşturup, bu gibi etkinliklerin imkanlar dahilinde devam etmesidir. İnşallah şehrimiz için önemli çalışmalarımız devam edecektir” dedi.

HEP BİRLİKTE KİTAP OKUYORUZ

İl Kültür Müdür Yardımcısı Saffet Aksun, "Bu fuar şehrimize çok yakıştı. Bizim sloganımız herkesin kitap okuması anlamında. Gençlerimiz, büyüklerimiz 7’den 70’e herkes bu fuarda buluşuyor. Yazarlarımızla, o yazarlarımızın kitaplarını sevenleri buluşturmakta ayrıca bir mutluluk. İlk defa yapılan ve valimizin himayesinde gerçekleştirilen bir çalışma. Fuarda binlerce kitap var. 80 tane yayınevimiz var. Her yayınevimizin ayrı ayrı yazarlarımız var. 80 tane de ayrıca yazarımız var.”

KIRIKKALELİ YAZARLARI BULUŞTURAN STANT

“!Hem yetişkinlere yönelik her alanda yazarımız mevcut her alanda yayınevimiz mevcut. Kırıkkale'nin kendine ait standımız var. Kırıkkaleli yazarlarımız, yerel yazarlarımız var. 35 tane yerel yazarımız var. Yerel yazarlarımızın kendi yazdıkları kitaplarımız mevcut. Bizim için gurur ve onur verici bir şey. Görüyorsunuz halkımız çok fazla rağbet gösteriyor. Bunun bir ilk olması tabi ki insanları heyecanlandırıyor. Kırıkkale bu konuda çok heyecanlı bizlerde çok heyecanlıyız güzel bir fuar olacak" şeklinde konuştu. Kırıkkaleli yazarlar arasında İlhan Şahin, Abdullah Ateş, Ahmet Erdal, Gökhan Çayırlı, Sevil Önal Dündar gibi isimler de yer alıyor.

 

KAYNAK: İL GAZETESİ

 

 

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.