Kırıkkale’de milli sporcular gençlerle buluştu

Kırıkkale’de milli sporcular gençlerle buluştu
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ‘Koşalım Oynayalım Sağlıklı Yaşayalım’ projesi kapsamında, Kırıkkaleli öğrencilere yönelik ‘Milli Sporcular Gençlerle Buluşuyor’ açık oturumu düzenlendi.

ÖĞRENCİLERE TAVSİYELERDE BULUNDULAR
Kırıkkale İl Müftülüğü Konferans salonunda gerçekleştirilen oturuma Dünya Taekwondo Şampiyonu Bahri Tanrıkulu, Dünya Grekoromen Güreş Şampiyonu Mehmet Özal, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Adnan Vural, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Adnan Şen, Kırıkkale Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Yönetim Kurul Üyesi Oğuzhan Yoncalık, Yeşil Vadi Şehit Musa Saydam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli Müdürü Eren Arslan ve Türkiye Güreş Federasyonu Kırıkkale Temsilcisi Salih Işıkoğlu katıldı. Kırıkkaleli öğrencilerle bir araya gelen milli sporcular bol bol sohbet ederek öğrencilere spor hayatları hakkında bilgiler verdi. Oğuzhan Yoncalık’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen konferansta öğrencilerin sorunlarını yanıtlayan Mehmet Özal ve Bahri Tanrıkulu gençlere tavsiyelerde bulundu. 

GÜREŞ YAPAN GÜÇLENİR
Dünya şampiyonluğu ve olimpiyat üçüncülüğü bulunan eski milli güreşçi Mehmet Özal, yaptığı konuşmada, “Babam beni 12-13 yaşlarımda spora başlattı. Spor salonuna gittiğimizde takla atan çocuklar gördüm. Babam oranın bir güreş salonu olduğunu söyledi. Bende babama dönerek ‘Ben zayıfım burada benim kemiklerimi kırarlar’ dedim. Babamsa bana güçlenirsin dedi. Aynen öyle arkadaşlar güreş yapan güçlenir.”

OKUL İLE SPOR BİR ARADA YÜRÜTÜLÜYOR
Kendisinin doktora yaptığını ve şampiyonlukları elde ettiğinde doktor unvanı ile elde ettiğini söyleyen Özal; “Uluslararası bir hedefim yoktu. O zaman “Ankara Şampiyonluğu” çok zor ve çok önemliydi. Birkaç sene sonra Ankara Şampiyonu oldu. Üniversiteye gittikten sonrada uluslararası turnuvalara katıldım. Bütün bunları okulu ihmal etmeden başarmak çok önemli. Sizlerde spor yaparken okulu ihmal ederim diye düşünmeyin ikisi bir arada yürütülebiliyor.” dedi. 

KENDİNİZE HEDEFLER KOYUN VE ÇOK ÇALIŞIN
Küçükken geçirdiği bir hastalık dolayısıyla spora başlamak zorunda kaldığını belirten eski milli teakwondocu Bahri Tanrıkulu yaptığı konuşmada, “Spora çok küçük yaşlarda geçirdiğim bir hastalıktan dolayı doktor tavsiyesi ile başladım. Spor hayatım boyunca kendime hep hedefler koydum. Sizlerde kendinize hedefler koyun ve çok çalışın. Ben çok çalıştım ve olimpiyat ikincisi oldum.”

ÇOK FEDAKARLIK YAPTIM
“Biz 4 kardeşiz ve hepimiz teakwondocuyuz. Kız kardeşim de olimpiyat ikincisi ve dünya şampiyonu. Bir aileden iki kişinin olimpiyatlara gitmesi anne babamız için çok gurur verici. Ben sporda başarılı olabilmek için çok şeyden fedakarlık ettim. Arkadaşlarım oyun oynar, birlikte gezelerdi ben antrenman yapardım. Eskiden tüm çocuklar bir işe girer çalışırdı, ben tüm maddi zorluklara rağmen çalışmadım çünkü sporuma hiçbir şey engel olsun istemiyordum. Allah’a şükür sporla birlikte hem ödüller hem de ciddi paralar kazandım.”

“Bu işler kolay olmuyor, öyle birkaç maçla olimpiyatlara gidilmiyor. Olimpiyat seçmeleri 4 yıl sürüyor. Sporcular bir maç için yıllarca çalışıyorlar.” ifadelerini kullandı. Oturuma katılan milli sporcular öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Gazetekale.com Haber Merkezi
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.