Kırıkkale’de doğa koruma ekibi darp edildi, bakanlık harekete geçti

Kırıkkale’de doğa koruma ekibi darp edildi, bakanlık harekete geçti
Kırıkkale Doğa Koruma ve Milli Parklar çalışanı Hakan Tonga, 5 kaçak avcı tarafından darp edildi. Olaya kayıtsız kalmayan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Hukuki sürecin takipçisi olacağız” dedi.

5 KAÇAK AVCI TARAFINDAN DARP EDİLDİ
Kırıkkale Doğa Koruma ve Milli Parklar’da görev yapan Hakan Tonga, geçtiğimiz Cumartesi günü, Yahşihan ilçesi Aparca mevkiinde 5 kaçak avcının saldırısına uğradı. Görevinin başındayken 5 avcı tarafından darp edilen Tonga’nın, vücudunun çeşitli yerlerinde ve kulağında derin yaralar oluştu. Olay yerine jandarma ekiplerinin çağırılması ile avcıların elinden kurtarılan Tonga, Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesinde tedavi altına alındı.

BAKANLIK OLAYA EL ATTI
Olaya kayıtsız kalmayan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ise Hakan Tonga’nın saldırıya uğradıktan sonra çekilmiş bir fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşarak, “Saldırıda bulunanların en ağır cezayı alması için Bakanlık olarak hukuki sürecin takipçisi olacağız.” dedi.

“KAMU GÖREVLİSİNE SALDIRI DEVLETE SALDIRIDIR”
Olaya ilişkin bir açıklama da Doğa Koruma ve Milli Parklar Kırıkkale Şube Müdürlüğünden geldi. Kamu görevlilerinin devleti temsil ettiğini belirten şube müdürlüğü yapılan açıklamada, “Asıl soru bir kamu görevlisine pervasızca hakaret, saldırı ve darp yapma cesareti nereden kaynaklı. Kural ve kanun tanımazlık neden bu kadar basit hale geldi. Ya cezalar yetersiz ya da kamu görevlisinin bir değeri kalmamıştır. Bütün kamu görevlileri tehdit altında çalışmaktadır. Kamu görevlileri devleti temsil eder. Kamu görevlisine saldırı devlete saldırıdır. Devlete saldırı terördür. Bu gidişe acilen dur denmeli bu kişilere devlet otoritesi gereğini hızlı ve sert bir şekilde yapmalıdır.” ifadeleri kullandı.
 


5fa401306e4cb-kacak avci.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.