Kıraathaneler can çekişiyor

Kıraathaneler can çekişiyor
Koronavirüs salgınının ülkemizde görüldüğü 11 Mart 2020 tarihinden bu yana kapalı olan kıraathaneler, iflasın eşiğine geldi. İş yerleri kapalı olduğu için giderlerini karşılayamayan ve borçlarını ödeyemeyen kıraathane sahipleri iş yerlerini satışa çıkardı.

İŞ YERLERİ BİR BİR SATILIĞA ÇIKIYOR
Çin’in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan ve Dünya genelinde yaklaşık 87 milyon insana bulaşan koronavirüs, hayatı altüst etmeye devam ediyor. Dünya genelinde ekonomik krizlere neden olan koronavirüs ülkemiz ekonomisinde de etkisini hissettiriyor. Kırıkkale’de ise kıraathane sahipleri, işletmelerinin 11 aydır kapalı olması sebebiyle iş yerlerini bir bir satılığa çıkartıyor. 

“DAYANACAK GÜVÜMÜZ KALMADI”
Kırıkkale genelinde 240 adet kıraathane, çay ocağı ve internet kafe olduğunu ve bu işletmelerden binlerce insanın evine ekmek götürdüğünü belirten Kahveciler Odası Başkanı Adnan Çatalok, “Siyasi partilerin binlerce kalabalıkla hınca hınç dolu ortamda yaptığı kongrelerde, etkinliklerde virüs bulaşmıyor mu?  Bu virüs sadece kıraathanelerde mi bulaşıyor? Madem öyle hiçbir şeklide kalabalık etkinlikler yapılmasın. Kırıkkale genelinde toplamda 240 adet kıraathane, çay ocağı ve internet kafe var ve bunlardan 100 tanesi kıraathane esnafı. Her bir esnafın yanında üç eleman çalışıyor, bu sayıya aileleri de eklediğimiz zaman binlerce kişi evine ekmek götüremiyor. Gerçekten de esnafımız perişan durumda. Yanlarında işçi çalıştıran esnafımız mağdur, işçi mağdur. Burada bu soruna artık biri dur desin, gerçekten de artık dayanacak gücümüz kalmadı” dedi. 

“BİZ DE MASKE, MESAFE VE HİJYEN KURALLARINI SAĞLADIK”
Tek isteklerinin iş yerlerinin açılması olduğunu dile getiren Çatalok, “Yetkililerden isteğimiz; kahveler için yeni talimatlar verilmesi ve eski faaliyetlerin yeniden başlamasıdır. Önceden kahveye gider, arkadaşlarımızla oturup, oyun oynayarak sohbet ederdik. Kahveci esnafı da bundan para kazanıp, çoluk çocuğuna ekmek götürüyordu. Devletimizin ve pandemi kurulunun aldığı tedbirler zaten var. Biz maske, mesafe ve hijyen kurallarını da sağladık. Masalarımız arasında da 1,5 metre mesafe var. Masalarımız çapı da 1,20´ye 1,20´dir. Kafe ve restoranlara uygulanan emir ve talimatlar bize de uygulansın ve sık sık da denetlenelim. Yeter ki iş yerlerimiz açılsın” dedi.
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.