Kılıçdaroğlu: “Türkiye’nin sorunlarını çözeceğiz”

Kılıçdaroğlu: “Türkiye’nin sorunlarını çözeceğiz”
Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bay Kemal'in size sözü var. En geç 2 yıl içinde bütün Suriyeli kardeşlerimizi Suriye'ye uğurlayacağız."

KIRIKKALE ANADOLU’NUN MERKEZİ 
Kılıçdaroğlu, Kırıkkale'de Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde, Türkiye'ye huzuru, bereketi getirmek için yola çıktıklarını söyledi. Cumhurbaşkanı olduğunda herkesin birbirine saygı duyacağını anlatan Kılıçdaroğlu, kimseyi ötekileştirmeyeceklerini belirtti. Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet kurulduğunda Kırıkkale'nin entegre savunma sanayinin merkezi olarak inşa edildiğini ve Makine Kimya Endüstrisi'nin bu kentte kurulduğunu, silah, top ve mermi gibi ürünlerin yapıldığını hatırlattı. Kırıkkale'nin Anadolu'nun merkezi olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "Makine Kimya Endüstrisi Kurumuna gerekli yatırımlar yapılsaydı, gerekli destekler verilseydi bugün burası yani Kırıkkale, Ankara'dan sonra en büyük kentlerden birisi olacaktı. Üreten kentlerden birisi olacaktı. Yapmadılar, pek çok işçinin işine son verdiler. Şimdi büyük sıkıntılar var. Taşeron işçileri var mı aramızda bilmiyorum. Taşeron işçileri var. Benim size sözüm var. Devlet taşeron çalıştırmaz. Taşeron işçilerin tamamını kadroya alacağım." diye konuştu.


ESNAF GERÇEKTEN ÇOK ZOR DURUMDA
Kılıçdaroğlu, hiçbir kadının Türkiye'de sahipsiz olmayacağını vurgulayarak, "Her kadının sahibi sosyal devlet olacak. Benim size sözüm var. Aile destekleri sigortasını getireceğim. Göreceksiniz hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye inşa edeceğim. Beslenme çantası uygulamasını da kaldıracağım." ifadelerini kullandı. Esnafın sorunları olduğuna değinen Kılıçdaroğlu, "Esnaf gerçekten çok zor durumda. Rahmetli Özal esnaf için 'orta direk' derdi. Orta direk kalmadı. Esnafı perişan ettiler. Herkes neredeyse icralık. Dolayısıyla esnaf diyor ki 'biz sahipsiziz.' Doğru, sizin sahibiniz yoktu ama Bay Kemal onların da sahibi olacak. Esnaf Bakanlığı kuracağız. Orta direk ne kadar güçlenirse devlet de o kadar güçlenmiş olacak. Hiç endişe etmeyin. Benim sözüm altmış bin emekliye, onların ailelerine ve çocuklarına. Kurban Bayramı'nda hesabınızda 15 bin lira ikramiye olduğunu göreceksiniz." değerlendirmesinde bulundu.


BİZİM 2 KIRMIZI ÇİZGİMİZ VAR. BAYRAĞIMIZ VE VATANIMIZ"
Kemal Kılıçdaroğlu, tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumanın kendisi için namus borcu olduğunu ve gittiği her yerde bunu söylediğini anlattı. Kul hakkı yemediğini ve yedirmeyeceğini aktaran Kılıçdaroğlu, "Kapanan belde belediyeleri var. Gittiğim her yerde soruyorlar. Onu şöyle yapacağız; orada referandum yapacağız ve vatandaş 'belediyemiz açılsın' diyorsa açacağız, 'hayır gerek yok' diyorsa belediyeyi açmayacağız." dedi. Kılıçdaroğlu, kendisinin milliyetçiliğini sorgulayacak adamın daha anasından doğmadığını dile getirerek, "Siz kim milliyetçilik kim? Milliyetçilik vatanseverliktir, bu ülkede hiçbir çocuğun aç yatmamasıdır, kutuplaşma yapmamak demektir. Herkesi kucaklamak demektir milliyetçilik. Bizim 2 kırmızı çizgimiz var. Bayrağımız ve vatanımız. Bizim milliyetçiliğimiz Kırıkkale'nin entegre savunma sanayi merkezi haline getirilmesidir. Cumhuriyet ilk kurulduğunda burada fabrikalar kurulmuştur. 1921 yılında Kayseri'de uçak fabrikası, Etimesgut'ta uçak motorları fabrikası kuruldu. Eskişehir'de ikinci uçak fabrikası kuruldu. Bunları kim yaptı? Biz yaptık. 1940'lı yıllarda Türkiye dünyaya uçak ihraç eden 5 ülkeden birisiydi." şeklinde konuştu. Kılıçdaroğlu, mitingde ailesini kaybeden ve görevliler tarafından platforma çıkarılan Songül isimli kız çocuğunun ailesini anons ederek, "Nasılsın kızım, tokalaşalım mı seninle" diyerek elinden öptü. Program, milletvekili adaylarının tanıtımı ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Kaynak: AA

 


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.