İç Mimar Hizmetlerinde Proje Uygulama Takibi

İç Mimar Hizmetlerinde Proje Uygulama Takibi
 Haber Merkezi
İç mimari hizmetleri alındığında, iç mimar öncelikle bir proje analizi gerçekleştirir, düşüncelerini size aktararak, düşüncelerinizi alır ve bu düşünceleri birleştirerek bir proje oluşturmaya çalışır.

İç mimari hizmetleri alındığında, iç mimar öncelikle bir proje analizi gerçekleştirir, düşüncelerini size aktararak, düşüncelerinizi alır ve bu düşünceleri birleştirerek bir proje oluşturmaya çalışır. Öngörüler, fikirler, ortamın koşulları, gereklilikler ve istekler gibi her ayrıntı ile birlikte bu proje dijital ortama aktarılarak, görseller haline getirilir ve basılı şekilde sizlere sunulur.

WAWA İçmimarlık olarak firmamız tarafından da tasarım odaklı çalışmalarda tasarımın tamamen mükemmel ve eksiksiz bir halde yapılabilmesi için öncelikle analiz sonrasında bilgisayarını tasarım uygulamaları ile sonuca ulaşılır. Bu kapsamda bir mekan kendine has özellikleri ile tasarlanarak size uygun bir yaşam alanı, çalışma alanı veya sunum alanı haline getirilebilir. İşte bu çalışma içerisinde total anlamda en önemli noktalardan birini de proje uygulama takibi oluşturur.

Proje uygulama takibi, mükemmel bir şekilde hazırlanmış iç mimari projesinin kağıt üzerinde kalmadan uygulamasının eksiksiz şekilde ve birebir olarak uygulanmasını sağlar. Yine bu noktada WAWA İç Mimarlık Ofisi olarak sizlere sunduğumuz hizmetlerde analiz, işlevsel tasarım, planlama, projenin tasarlanması ve ardından uygulama ile birlikte kontrolörlük yani proje uygulama takibi bir arada yürütülür.

İç mimari Proje Uygulama Takibi Neden Gereklidir?

Bir iç mimari projesinde projenin kağıt üzerinde hazır hale getirilmesi sonrasında elbette ki bir sonraki aşamayı uygulama oluşturur. Fakat birçok projede uygulama aşamasında kağıt üzerinde bulunan görsellere göre değişimler, eksiklikler ve yanlışlıklar ile sonuç beklenenin dışında bir noktada ortaya çıkabilir. İşte bu nedenle sizin için yaptığımız proje tasarım uygulamalarında geniş bir ekip içerisinde mutlaka proje takibi için profesyonel bir bölüm ayırıyoruz.

Mükemmeliyetçi bir yaklaşım ile sürekli projenin üzerinde durmanız mümkün olamayacağı için WAWA İç Mimarlık Ofisi, kendi bünyesinde proje kontrolörlüğü yapmak için yer alan ekip personeli ile birebir kontrollü ve eksiksiz bir uygulama sağlar. Aslında bu noktada iç mimar projeye hakim olan, projeyi oluşturan ve yapım sürecini takip eden kişi olarak kontrolü de sağlayabilir.

Proje Uygulama Takibi Nasıl Sağlanır?

İç mimar proje uygulama takibi gerçekleştirirken, her an şantiyede bulunur ve ekip içi iletişimi düzenli bir şekilde sağlayarak, verimli bir çalışma ortamı da sağlar. Bu çerçevede uygulama sürecinde problemlere anında çözüm bulabilir, detayları ince bir şekilde işleyerek, eksiksiz ve tasarım ile uyumlu sonuçların elde edilmesini sağlar.

Bir iç mimari proje çerçevesinde uygulama çalışmaları sırasında elbette ki bazı revizeler yapılması, kanunlara göre değişimler gerçekleştirilmesi ve onayınız ile farklı uygulamalar yapılması gerekebilir. Bu noktada proje takibi yapan iç mimar malzemelerin, renk seçimlerinin, revize için kullanılacak ayrıntıların doğru bir şekilde uygulanmasını sağlar.

İç mimar proje takibi gerçekleştirirken veya proje için kontrolörlük yapacak kişi takip sağlarken, genellikle hafta içinde minimum 3 kez şantiyeyi ziyaret eder. Personeller ile fikir alışverişlerinde bulunur, kalite kontrolü sağlar ve kullanılan malzemelerin birebir kontrolünü gerçekleştirir. Yine bu açıdan da bir iç mimarın proje kontrolü gerçekleştirmesi, yeteneklerini sunması ve tasarımın özel detaylarını bilmesi sayesinde daha iyi bir sonuç sağlayabilir. Aslında bu sayede hem kalite hem maliyet hem de işi akışı açısından eksiksiz bir süreç yürütebilir.

Genel çerçevede proje uygulama takibinde kontrolörler

  • Çevre organizasyonunu,
  • Sürecin organize edilmesini,
  • Ekip organizasyonunu,
  • Revizyon organizasyonlarını,
  • Teslim tarihinin belirlenmesini
  • İşçi belge kontrolleri ve iş verimi kontrollerini,
  • Proje akış kontrolü ve birebir projenin uygulanması açısından fiziki kontrolleri sağlar.

İç mimarlık ofisi için wawa içmimarlık ile iletişime geçebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.