Her 7-8 çocuktan birisi astım hastası

Her 7-8 çocuktan birisi astım hastası
Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri 7 Mayıs Dünya Astım günü nedeniyle açıklamalarda bulundular. Müdürlükte görev yapan uzmanlar, "Astım hastalarının yüzde 99’u alerjik bünyeye sahiptir.” şeklinde açıklama yapıldı.

7 Mayıs Dünya Astım günü nedeniyle Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri açıklamalarda bulundular. Müdürlükte görev yapan uzmanlar, "Astım hastalarının yüzde 99’u alerjik bünyeye sahiptir. Bu nedenle alerjenle karşılayan astım hastaları, diğer insanlardan farklı bir reaksiyon gösterir. Astımı tetikleyen ortamlardan uzak durun, ilaçlarınızı aksatmayın sağlıklı bir nefes alın.” denildi.

 

Türk Toraks Derneği Batı Anadolu Şube Başkanı Prof. Dr. Alataş ise, “Ülkemizde yaklaşık her 12-13 erişkinden biri ve 7-8 çocuktan biri astım hastasıdır." dedi. Türk Toraks Derneği Batı Anadolu Şube Başkanı Prof. Dr. Füsun Alataş, dünyada yaklaşık 300 milyon kadar astımlı hasta bulunduğunun tahmin edildiğini belirterek, Türkiye'de ise yaklaşık her 12-13 erişkinden biri ve 7-8 çocuktan birinin astım hastası olduğunu bildirdi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.