Görme engelli Nefise Öğretmen hayallerine kavuştu

Görme engelli Nefise Öğretmen hayallerine kavuştu
Doğuştan görme engelli olan Nefise Aktaş Dağ, hayali olan öğretmenliği memleketi Kırıkkale’de yapıyor. 

YILLAR SONRA MESLEĞİNE KAVUŞTU
Doğuştan görme engelli olan Nefise Aktaş Dağ, çocukluktan bu yana hayalini kurduğu öğretmenlik mesleğini memleketi Kırıkkale’de yapıyor. Yıldız Teknik Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Dağ, 5 yıl İstanbul’da memurluk yaptıktan sonra KPSS’ye girerek hayalini kurduğu öğretmenlik mesleğini yapmaya başladı. 

AİLEM BANA HER ZAMAN İNANDI
Öğretmenliğin hayalindeki meslek olduğunu belirten Dağ, “Ailem her zaman başarabileceğime inandı ve beni de buna inandırdılar. Bende ailemden aldığım güçle çok çalışarak Yıldız Teknik Üniversitesi’ni kazandım. Daha sonra İstanbul’da 5 yıl boyunca memurluk yaptım ancak her zaman içimde kendi mesleğimi yapma isteği vardı. Bende bunun için KPSS’ye girerek hayalimdeki mesleğe kavuştum.” dedi.

KALDIRIMLAR VE YOLLAR BOZUK
Çocukluk yıllarında birçok kez cerrahi operasyon geçirdiğini belirten Dağ; “Engelim dolayısıyla çok ağrı çekiyordum. Bu nedenle 7 yaşına kadar 7 defa ameliyat oldum. Ameliyatlar sonrasında göz tansiyonum düşürülerek ağrılarım giderildi. Tüm bu zorlukların yanı sıra kaldırımlar ve yollar bozuk olduğu için yürürken de çok zorluk yaşıyoruz.” dedi.

Gazete kale / Burak Çalışkan


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.