Genital Bölgeye Lazer Epilasyon Güvenli Midir?

Genital Bölgeye Lazer Epilasyon Güvenli Midir?
 Haber Merkezi
Genital lazer epilasyon, genital bölgenin daha güzel görünmesi için bu bölgedeki kılların yoğunluğu ve uzunluğunun azaltılması veya tamamen ortadan kaldırılmasıdır

Genital Bölgeye Lazer Epilasyon Güvenli Midir?

Genital lazer epilasyon, genital bölgenin daha güzel görünmesi için bu bölgedeki kılların yoğunluğu ve uzunluğunun azaltılması veya tamamen ortadan kaldırılmasıdır. Bazı insanlar genital lazer epilasyon ile bu bölgedeki tüylerden tamamen kurtulmayı hedeflerken bazıları ise sadece yoğunluğunun azalmasını ister. Bu amaca hizmet eden birçok yöntem arasında buz lazer epilasyon en konforlu ve acısız olanıdır. Genital bölge hassas olduğu için buz lazer epilasyonu gerçekleştiren Soprano ICE lazer epilasyon cihazını tercih etmek en mantıklısıdır.

Lazer Epilasyon Uygulaması Genital Bölge Sağlığını Bozar mı?

Genital lazer epilasyon ile kıl kökleri hedeflenir. Bu sebeple sadece kıl köklerin hedeflenmesi diğer organ ve yapıların güvende olduğu anlamına gelir. Genital lazer epilasyon kıl kökleri hariç başka hiçbir yapıya zarar vermez. Halk arasında en çok tartışılan konulardan biri epilasyonunun kısırlığa sebep olup olmadığıdır. Lazer epilasyon yıllardır pek çok insana güvenle uygulanmaktadır ve doktorlar herhangi bir şekilde kısırlıkla arasında bir ilişki bulmamıştır. Ancak tedbir amacıyla hamilelik esnasında kadınlara genital lazer epilasyon yapılmamaktadır.

Genital lazer epilasyon hassas bir bölgeyi hedef aldığı için alexandrite lazer ve klasik diode lazer cihazları tercih edilmektedir. Buz Lazer™ bu hassas bölgedeki istenmeyen tüylerden kurtulmak için yeni bir teknolojidir. BuzLazer epilasyon sağlayan Soprano ICE BuzLazer™ teknolojisi, en az acı ile epilasyonu gerçekleştiren cihazdır.

Genital Bölge Epilasyonunda Acı Veya Ağrı Hissedilir mi?

Genital bölge lazer epilasyon, ağda, jilet ve tüy dökücü kremlerle karşılaştırıldığında çok daha basit bir yöntemdir. Kıl dönmesi, batık ve renk koyulaşmasına yol açabilen bu yöntemlerin yanı sıra lazer epilasyonun böyle yan etkileri mevcut değildir. Lazer kullanılması sebebiyle bazı insanlar genital lazer epilasyon tedavisinin ağrı veya acıya sebep olabileceğinden korkabilir. Ancak Buz Lazer™ sayesinde bu endişe geride kalır. Tedavi bölgesini eksi üç dereye kadar soğutan Buz Lazer, sadece genital bölgede değil, tüm vücutta ağrısız epilasyon sağlar.

Genital Lazer Epilasyonu Kısırlığa Yol Açar mı?

Lazer epilasyon kıl köklerine iletilen lazer ile işlev görür. Cildin sadece birkaç mm altında yer alan kıl köklerine lazer gönderen cihazlar, cildin derinlerine nüfuz etmez. Bu sebeple yumurtalıklara zarar veremez ve dolayısıyla kısırlığa yol açamaz.

Genital Lazer Epilasyonunun Yan Etkileri Var mıdır?

Genital lazer epilasyon oldukça kolay bir işlemdir ancak deneyimli ve uzman kişiler tarafından gerçekleştirilmediğinde komplikasyonların ortaya çıkma olasılığı vardır. Vücut bölgelerinde yanık ve ciltte renk değişiklikleri en yaygın görülen komplikasyonlar arasında yer alır. Uzman doktorlar tarafından gerçekleştirilen Buz Lazer™ ise sadece 1-2 saat içerisinde kaybolan kızarıklık gibi yan etkilere yol açar.

Genital Lazer Epilasyonu Sonrası Bakım Nasıldır?

Genital lazer epilasyon sonrası özel bir bakım gerekmez ancak bazı noktalara dikkat edilmelidir. Bunlar arasında ilk 24 saat sıcak duş almamak, saunaya girmemek ve sıkı iç çamaşırları giymemek yer alır. Ayrıca doktorunuz size özel bir nemlendirici önerebilir.

Genital Lazer Epilasyon İçin Kaç Seans Gerekir?

Genital lazer epilasyonun başarı ile tamamlanması için kaç seans gerektiği cilt rengi ve kıl yapısı gibi faktörlere göre değişkenlik göstermektir. Ancak genellikle 7-8 haftada bir gerçekleştirilen 6-8 seans ile Buz Lazer tedavisi başarı ile tamamlanır.

Genital Bölge Lazer Epilasyon Hangi Cihazla Yapılır?

Buz Lazer epilasyon cihazı genital lazer epilasyon için en uygun cihazdır. Patentli ICE™ teknolojisi sayesinde tedavi bölgesinde ağrı, acı ve yan etki görülmeksizin etkili bir şekilde tedaviyi gerçekleştirir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.