Gelenek ve kültür kursları başlıyor

Gelenek ve kültür kursları başlıyor
​​​​​​​Kırıkkale’nin tarihi ve kültür geleneklerinin yaşatılması amacıyla çeşitli çalışmalar gerçekleştiren Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, çeşitli alanlarda kurs kayıtlarını başlattı.

TARİHİ GEÇMİŞE IŞIK TUTACAK

Kırıkkale Valiliği’nin destekleri kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından tarihi ve kültür geleneklerinin yaşatılması amacıyla çeşitli kurslar açıldı. Kırıkkale’nin gelenek ve göreneklerinin yaşatılması için açılan bu kurslar, tarihi geçmişe ışık tutacak. Meslek edindirme kurslarıyla birlikte de bu alanda istihdam alanlarının oluşturulması amaçlanıyor.

TEL KIRMA TEKNİĞİ

Konu hakkında açıklamalarda bulunan İl Kültür ve Turizm Müdür Halit Karakoç, “2019 Yılında Müdürlüğümüzce, unutulmaya yüz tutan geleneksel el sanatlarından “Tel Kırma Tekniği, Elde Tel Sarma Kursu, Kanaviçe ve Hesap İşi” kursları Kültür Merkezi Kurs Atölyesinde açılması planlanmıştır. Ayrıca Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Müdürlüğümüz işbirliği ile “Halk Oyunları ve Tiyatro” Kursları açılacak olup müracaatları İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne yapılacaktır. Kurs müracaatları 12 kişiyi geçtikten sonra ve Kurslar 2019 Yılında başlayacaktır” dedi.


gelenek.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.