Evren’in ismi değil, Halisdemir’in ismi olmalı

Evren’in ismi değil, Halisdemir’in ismi olmalı
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde CHP Grup önerisine AK Parti Grubu adına söz alan Ramazan Can, Genel Kurulda konuşma yaptı.

Can konuşmasında “Ancak, darbeye karşı çıkan, darbecilere karşı çıkan kahramanlarımızı da bu isimlerle ödüllendirmemiz lazım. Tabelalarda "Kenan Evren" ismi değil, Ömer Halisdemirlerin ismi yer almalıdır” dedi.

MÜMKÜN DEĞİL

CHP Grubunun ‘12 Eylül 1980 darbesini gerçekleştiren Kenan Evren’in isminin kamusal mekanlarda kullanılıp kullanılmadığının araştırılması ile tespit edilenlerin kaldırılması’ önerisine AK Parti Grubu adına AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can konuştu.  AK Parti grubu adına konuşan Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, “Öncelikle, darbeye karşı çık, darbecileri savun; böyle bir mantığı kabul etmek mümkün değildir. Diğer taraftan, biz darbenin tamamına, asker yapmış, sivil yapmış, STK yapmış, kim yaparsa yapsın hepsine karşı olmak durumundayız Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir." düsturu gereği. Dolayısıyla hem 60, 71, 28 Şubat süreci, 12 Eylül ve 15 Temmuz darbesini yapanları lanetliyoruz. En büyük cevabı da aziz milletimiz vermiştir. Diğer taraftan, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Gürsel Erol kardeşimize ve Cumhuriyet Halk Partisi Grubuna içtenlikle teşekkür ediyorum, samimi olarak teşekkür ediyorum. Gerçekten, darbe yapanların isimlerinin millî iradenin karşısında hâlâ hafızalarımıza kazınmasını anlamak mümkün değil”

TAKİPÇİSİ OLMAK DURUMUNDAYIZ

“Bu manada hep beraber Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak ve kamu idareleri olarak "tersine işlem" teorisiyle kim hangi ismi nereye astıysa aynı şekilde onun indirmesi lazım. AK Parti olarak, AK Parti Grubu olarak ve AK Parti teşkilatları olarak biz kendi belediyelerimizle ilgili aynı zamanda valilik, kaymakamlık, orayı da takip etme gereğiyle birlikte bunların sonuna kadar takipçisi olmak durumundayız. Aynı hassasiyeti diğer gruplardan da bekliyoruz. Bu manada bizim özellikle millî iradeyi esas kılmak boynumuzun borcu. Darbe yapan diktatörlere, milletin gönlünde olmayan, millete zulmetmiş, bu ülkenin evlatlarını sağcısıyla solcusuyla mağdur etmiş, kamu görevinden ihraç etmiş, tutuklamış bu isimlere, bunları yapan isimlere kayda geçer değer atfetmek doğru değildir. Bu isimler derhâl bulunduğu yerden kaldırılmalıdır”

HEP BERABER TAKİP EDECEĞİZ

“Ancak, darbeye karşı çıkan, darbecilere karşı çıkan kahramanlarımızı da bu isimlerle ödüllendirmemiz lazım. Tabelalarda "Kenan Evren" ismi değil, Ömer Halisdemirlerin ismi yer almalıdır. Bu manada, hep beraber, bütün siyasi partiler olarak, birlik beraberlik içerisinde millî iradeye sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyorum. Cumhuriyet Halk Partisi Grubuna ve özellikle Elâzığ Milletvekilimiz Gürsel Bey'e teşekkür ediyorum böyle bir konudaki hassasiyetinden dolayı. Şunu söyleyelim: Biz bunu takip edeceğiz. Bu, Türkiye Büyük Millet Meclisinin görev alanında değil ama Türkiye Büyük Millet Meclisi bunu takip etmek durumundadır. Hep beraber takip edeceğiz” dedi.

Kaynak: İl Gazetesi


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.