Erken yaşta evlilikle mücadele

Erken yaşta evlilikle mücadele
Kırıkkale Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında erken yaşta ve zorla evliliklerle mücadele eğitimi verildi.

Kırıkkale Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında erken yaşta ve zorla evliliklerle mücadele eğitimi verildi.

 

Bakanlık Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eylem Planı kapsamında “Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerle Mücadele'' konusunda, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğünde görevli Sosyolog Duygu Kalkan tarafından Kırıkkale Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik eğitim gerçekleştirildi. Söz konusu eğitimde kadın-erkek fırsat eşitliği ve eşitsizliği, erken yaşta ve zorla evliliklerin çocuklar üzerindeki travmatik sonuçları, bu durum sonucunda meydana gelebilecek ciddi sağlık sorunları konuları işlendi.

 

Sosyolog Kalkan, kadına yönelik şiddetin ve erken yaşta evliliğin toplumda ciddi bir sorun olarak yer aldığını söyledi. Kalkan, “Kadına yönelik şiddetle mücadelede yasal düzenlemeler kadar bu düzenlemelerin etkin şekilde uygulanması, şiddet mağdurunun yanı sıra şiddet uygulayana yönelik koruma, tedavi, rehabilitasyon hizmetlerinin sunulması ile konu hakkında toplumsal farkındalığın ve duyarlılığın artırılması da büyük önem taşımaktadır. Bu çerçevede, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kadına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğu inancıyla yürütülen çalışmalar geniş bir yelpazede, kararlılıkla ve kapsamlı işbirliğiyle sürdürülmektedir.”

 

 “Çok boyutlu bir sorun alanı olan kadına yönelik şiddet ve kadına yönelik ev içi şiddet, yalnızca kadınları olumsuz etkilemekle kalmamakta, bir bütün olarak toplumu da olumsuz etkilemektedir. Toplumda sağlıklı, mutlu ve müreffeh ailelerin oluşması için ailelerin, aile içi hukuk, sağlık, iletişim ve aile ekonomisini yönetme gibi başlıca alanlarda bilinçlendirilmesi büyük önem arz ediyor. Ailenin güçlü ve sağlıklı olmadığı toplumların gelecek de olmaz. Çocukları hayata hazırlamak, onları terbiye etmek ailenin sorumluluğudur, onlara ilgi göstermek annelik babalık görevidir” dedi.

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.