Engelli öğrencilere ev ortamında uygulamalı eğitim

Engelli öğrencilere ev ortamında uygulamalı eğitim
Kırıkkale'de, zihinsel engelli, down sendromlu ve otizmli öğrenciler, Mehmet Işıtan Özel Eğitim Uygulama Okulu'nda 1+1 model everde eğitim görüyor.

Kırıkkale'de, zihinsel engelli, down sendromlu ve otizmli öğrenciler, Mehmet Işıtan Özel Eğitim Uygulama Okulu'nda 1+1 model everde eğitim görüyor.

Kırıkkale'de zihinsel engelli, down sendromlu ve otizmli öğrenciler, bu yıl yeni binasında eğitim öğretime başlayan Mehmet Işıtan Özel Eğitim Uygulama Okulunda eğitimlerini sürdürüyor. Osman Gazi Mahallesi'ndeki okulda oluşturulan 1+1 model evde öğrencilere, öz bakım ve günlük yaşam becerileri ile işlevsel akademik becerilerini geliştirmek ve topluma uyumlarını sağlamaları amacıyla eğitim veriliyor. Öğrenciler bu eğitim sonrası, günlük işleri kendi başlarına yaparak, hayata tutunmayı öğreniyor.

UYGUN ORTAMDA EĞİTİM ALMAKTALAR
Okul Müdürü Sami Yanık, okulun ağır zihinsel engelli ve otizmli çocuklara eğitim verdiğini ve şu anda 113 öğrencilerinin bulunduğunu söyledi. Amaçlarının, bu öğrencileri hayata hazırlamak, yaşam becerilerini kazandırmak ve kendi ayakları üzerinde kendi ihtiyaçlarını karşılayacak eğitim vermek olduğunu söyleyen Yanık, "Okul içerisinde bulunan atölyemizde kendi el becerilerini geliştirmelerini sağlıyoruz. Bu vesile ile öğrencilerimiz hem kendi ayakları üzerlerinde durmalarını, ailelerine yardımcı olmalarını hedefliyoruz. Devletimiz gerçekten özel eğitime bakış açısıyla bu okulu ilimize kazandırdı. Çocuklarımız çok daha iyi bir ortamda, fiziksel olarak çok iyi bir okulda özel eğitime uygun ortamda eğitim almaktalar. Gördüğünüz gibi uygulama evi, atölyeler çocuklarımızın eğitim almaları için daha faydalı bir duruma getirildi. Okulumuzda kurulan 'uygulama evi' öğrencilerimiz açısından iyi düşünülmüş bir proje" dedi. Okulda ayrıca öğrencilere yönelik okuma yazma ve spor dersleri de veriliyor.

Kaynak - DHA


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.