Duman: “ROKETSAN’da çalışacak kişi 100’ü geçmeyecek”

Sinerji AŞ Yönetim Kurulu Başkanı İYİ Parti Kırıkkale Milletvekili Aday Adayı Adnan Duman, Kırıkkale’ye yapılan ROKETSAN ve Jandarma Lojistik Merkeziyle ilgili bir iddiada bulundu.

HEDEFİMİZ 10 FABRİKA KURMA HEDEFİ 
Kırıkkale TV’de, İlyas Şen’in sorularını yanıtlayan Sinerji AŞ Yönetim Kurulu Başkanı İYİ Parti Kırıkkale Milletvekili Aday Adayı Adnan Duman, istihdam üzerine dikkat çekici açıklamalarda bulundu. 3 yıl içerisinde en az 5 bin kişinin çalışacağı biri kendilerine ait, biri ulusal marka olmak üzere toplamda 10 fabrikayı Kırıkkale’de kurdurmayı hedeflediğini kaydetti. Kırıkkale’ye son dönemlerde yapılan en önemli yatırımlar olarak bilinen ROKETSAN ve jandarma lojistik üssü ile ilgili de konuşan Duman, her iki yerde çalışacak kişi sayısının toplamda 200’ü geçmeyeceğini ileri sürdü.

JANDARMA’DAN BAŞKASINA FAYDASI OLMAYACAK 
Duman “ROKETSAN Türkiye’nin en büyük vakıf şirketlerinden birisi. Türkiye’nin gözbebeği. Kırıkkale’ye yatırım yapıyor şuan. Kaç kişi istihdam edilecek? Test faaliyetlerinin dışında burada üretim yapılmayacak. Çalışacak maksimum kişi sayısı 100 kişiyi geçmeyecek.  Aynı şekilde jandarma lojistik üssünün Kırıkkale’ye çok büyük faydası olacakmış gibi anlatılıyor.  Üssün jandarmadan başka kimseye faydası olmayacak.” dedi.

50-100 KİŞYLE MEMLEKET KURTULMAZ 
Duman “.Burada da maksimum çalışacak kişi sayısı 100 kişiyi geçmeyecek. Evet her iki yatırımda kıymetli, emeği geçenlerden Allah razı olsun ama 50-100 kişiyle bir memleket kurtulmaz. Bu şehrin maaş ortalaması yükselmeli. Uzmanı olduğu alanlarda teşvik verilmesi gerekir.” ifadelerini kullandı.  

Haber: Burak Çalışkan 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.