Düğünde silah atanlara ceza!

Düğünde silah atanlara ceza!
Düğünlerde silah atılmasını önlemek amacıyla başlatılan ‘Mutluluğa kurşun sıkma’ ve ‘Silahtan çıkan bir ses, kaybedilen bir nefes’ projesi kapsamında san bir ayda düğünlerde silah atan 6 şahsa para cezası verildi.

İHBAR SAYILARINDA ARTIŞ OLDU 
Kırıkkale Valiliği, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından ‘Mutluluğa kurşun sıkma’ ve ‘Silahtan çıkan bir ses, kaybedilen bir nefes’ projesi kapsamında sahada ekiplerin denetim faaliyetleri devam ediyor. İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahasında bulunan köy ve mahallelerde yürütülen projeleri kapsamında vatandaşların bilinçlendirilmesi sağlanıyor.  İl Jandarma Komutanlığı ihbar sayısında artış meydana geldiğini de duyurdu. 


DÜĞÜNDE İKİ KİŞİ YARALANDI 
Konu hakkında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Alınan ihbarlara yönelik olarak; 7 Ağustos 2022 günü Keskin ilçesi Danacıobası köyünde köy Muhtarı H.İ.E isimli şahsın düğünde ateş etmesi sonucu sahneye kurulu olan boru hattının ve aydınlatmanın zarar gördüğü, kopan parçalarla düğüne katılan (2) şahsın yaralandığı tespit edilmiştir. H.İ.E isimli şahsa ait olan ve olayda kullanılan silah muhafaza altına alınmış olup, adli ve idari tahkikata başlanılmıştır. Ayrıca düğün sahibine 5326 S.K. Md. 32 gereği 581 TL idari para cezası uygulanarak, düğün merasimi sonlandırılmıştır.”


İDARİ PARA CEZASI UYGULANDI 
“6 Ağustos 2022 günü Kırıkkale Merkez Karacaali Köyünde düğünde ateş ettiği tespit edilmesi üzerine kimlik sorgusu yapılan A.A isimli şahsın üzerinde ruhsatsız Brownig's marka 9 mm çapında tabanca bulunmuştur. Söz konusu silah muhafaza altına alınmış olup, adli ve idari tahkikata başlanılmıştır. Son bir aylık dönem içerisinde düğünlerde silah atan (6) şahsa 5326 S.K. Md. 32 gereği toplamda (3.486) TL idari para cezası uygulanmıştır” ifadesine yer verildi.

Haber: Ahmet Gökdemir
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.