Devlet ve millet arasındaki köprü

Devlet ve millet arasındaki köprü
Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer, 10 Ocak Çalışan gazeteciler günü nedeniyle basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.

Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer, 10 Ocak Çalışan gazeteciler günü nedeniyle basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Sümer, yaptığı açıklamada, “Gece gündüz demeden fedakârlık göstererek çalışma sergileyen gazetecilerimizin günleri kutlu olsun” dedi.

ÖNEMLİ BİR ROL ÜSTLENİYOR

Kırıkkale Ticaret Borsası binasında 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelen Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sümer “Bilindiği üzere, ülkemizde gazetecilerin özlük hakları 10 Ocak 1961 tarihinde 212 Sayılı Kanunun yürürlüğe girmesi ile iyileştirilmiş ve 10 Ocak, "Çalışan Gazeteciler Günü" olarak anılmıştır. İletişim teknolojisinin gelişmesiyle birlikte toplumların aydınlanmasında, önemli bir rol üstlenen basın, internet medyası ve sosyal medya ile yelpazesini genişletmiş, tek yönlü bilgi paylaşımından, çift taraflı ve eş zamanlı bilgi paylaşımına ulaşmıştır.”

GELİŞMELERİ GÜNDEME TAŞIYOR

Kamuoyunun bilgilendirilmesinde doğru ve güvenilir haber yapma, objektif olma, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde barındıran bir mesleği icra eden gazeteci arkadaşlarımız, aynı zamanda vatandaşla dünya arasında köprü görevi görmektedir. Kırıkkale’mizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine gündeme taşıdıkları konularla katkı sağlayan değerli basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum” dedi.

ZOR BİR MESLEĞİNİZ VAR

Gazetecilik mesleğinin zorluklarından bahseden Başkan Sümer, “Yazın sıcağında, kışın soğuğunda sürekli çalışıyorsunuz. Bizlerin, tüm sivil toplum kuruluşlarının, siyasi partilerin demeçlerini, şehirde yaşanan olaylardan vatandaşları sizler bilgilendiriyorsunuz. Önümüz malum seçim. Sizler bu soğuk havada sürekli dışarılardasınız. Kimse işin mutfağında neler olduğunu bilmiyor. Yapılan, okunan haberlerin ne şartlarda, ne zorluklarda yapıldığını bilmiyor. İşiniz gerçekten zor” dedi.Geçtiğimiz haftalarda hayatını kaybeden Merhum Erhan Göğem’i de unutmayan Başkan Sümer, “Kırıkkale Gazetecilik mesleği duayenini kaybetti. Sizlerin de başı sağ olsun. Hem Erhan Göğem’e hem de ebediyete intikal etmiş tüm basın mensuplarına Allah’tan rahmet diliyorum.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.