DEVA Partisi İl Teşkilatı, pazar alışverişinde kadınları dinledi

DEVA Partisi İl Teşkilatı, pazar alışverişinde kadınları dinledi
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Partisi Kırıkkale İl Teşkilatı, pazar alışverişine çıkan kadınlarla pazar yerinde buluştu. "Kadınlar ev ekonomisinin uzmanlarıdır" diyen DEVA Partisi Kadın Politikaları Başkanı Merve Yağlı, burada tek tek kadınların sorunlarını dinledi.

"MUTFAĞIN SAHİBİ KADINLAR"
DEVA Partisi Merkez İlçe Başkanı İbrahim Işıkoğlu, Kırıkkale İl Kadın Politikaları Başkanı Merve Yağlı, İl Eğitim, Sağlık ve Sosyal Politikalar Başkanı Tuğçe Savaş, Yönetim Kurulu Üyesi Emir Varol ve İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Koltuk, pazar yerinde gerçekleştirilen ziyarette kadınları dinledi. Türk mutfak kültüründe mutfağın ana sorumlusunun kadın olduğunu belirten Merve Yağlı, "Kadının bu rolü ev ekonomisine büyük katkılar sağlamaktadır" dedi. 

"DEVA İKTİDARINDA EVE ELİ BOŞ GİDİLMEYECEK"
Vatandaş ile sohbet ederek sorunlarını dinleyen Yağlı, pazardaki fiyatların her geçen gün arttığını belirtti. “Kadınların sıkıntılarının farkındayız” diyen Yağlı, “DEVA iktidarında eller boş eve gidilmeyecek, torbaların içi dolacak. Türk mutfak kültüründe kadın mutfağın hep ana sorumlusu, hatta sahibi olarak görülmüştür. Ülkemizde ve hemen hemen tüm toplumlarda aile mutfağının ana sorumlusu kadındır. Kadının bu rolü ev ekonomisine büyük katkı sağladığı açıktır. Kadınlarımızın bu konudaki başarıları doğrudan fark edilmese de ne kadar önemli olduğunu bilmekteyiz."

"KUSURSUZ BİR YÖNETİM POLİTİKASI"
"Mutfağın hesabını kadın tutar, tencere nasıl kaynar kadın bilir. Kadının pazar alış verişi tam bir ekonomi dersi içermektedir. Öncelikle haftalık plan çizilir ve eksikler belirlenir, alınacak listeler şöyle akılda canlandırma yapılır. Plan oluşturulup ön hazırlık yapmış olunur. Daha sonra şöyle pazar yukarıdan aşağı gezilir. Fiyatlar tek tek incelenir. Daha sonra aşağıdan yukarı en uygun fiyata en iyi ürün alınır. Alınırken de pazarlık edilir. Ürünler özenle seçilir. Alınan ürünlerin evde en verimli şekilde kullanılması sağlanır. Tam anlamıyla kusursuz bir yönetim politikası izlenir."

"KADINLARIMIZIN SORUNLARINI DİNLEDİK"
"Bu bağlamda ev ekonomisinin uzmanı kadınlarımızı, Demokrasi ve Atılım Partisi İl Eğitim, Sağlık ve Sosyal Politikalar Başkanlığı ve Kırıkkale Kadın Politikaları Başkanlığı olarak beraberimizdeki İl ve İlçe Teşkilatımızla birlikte Pazar alışverişinde ziyaret ettik, istişarelerde bulunduk, Sayın Genel Başkanımız Ali Babacan’ın selamlarını iletip sorunlarını dinledik. Kadınlarımız; fiyatların pahalılığından, her geçen gün daha fazla ekonomik sıkıntı çektiklerinden şikayet ettiler."

"SIKINTILARIN BÜYÜK OLDUĞUNUN FARKINDAYIZ"
"Zor şartlar altında çalışıp, eve ekmek götüren, hem de ev işleriyle uğraşan kadınlarımızın sıkıntılarını anlıyoruz. Çocuğunu yanına alıp tezgah başında soğuk havada saatlerce satış yapmayı bekleyen kadınlarımızı görüyoruz. Eğitime devam ederken bir yandan çalışmak zorunda olan kadınlarımızın farkındayız. Ev hanımı kadınlarımızın sorunlarını anlıyor, cefakâr kadınlarımızın sıkıntısının büyük olduğunu biliyoruz."


"SİYASET SADECE ERKEKLERE BIRAKILMAYACAK KADAR CİDDİ BİR İŞ"
"Biz Deva Partisi ailesi olarak kadınlarımızın şikayetlerini dinleyip, istişarelerde bulunmaya, seslerini duyurmaya her zaman devam edeceğiz. Sıkıntılarını anlıyor ve paylaşıyoruz. Deva iktidarında inanıyoruz ki eller boş eve gidilmeyecek, torbaların içi dolacak diyoruz. Kadınlarımıza Genel Başkanımız Ali Babacan’ın şu sözünü tekrar aktarıyor; ‘Siyaset; sadece erkeklere bırakılamayacak kadar ciddi bir iştir…’ kadınlarımızı istişarenin ve ortak aklın hâkim olduğu Deva Partisi ailemizde siyasete davet ediyoruz."


601ecce4145c3-deva (1).jpg

601ecce43303e-deva (2).jpg

601ecce4975a1-deva (3).jpg

601ecce4e45c4-deva (4).jpg

601ecce531668-deva (5).jpg

601ecce58eded-deva (6).jpg

601ecce5cf69e-deva (7).jpg

601ecce624cf5-deva (8).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.