Can’dan TBMM’de damga vuran konuşma

Can’dan TBMM’de damga vuran konuşma
AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada CHP ve HDP’li Milletvekillerinin düşürülmesi ile ilgili yargı kararını dile getirdi. CHP ve HDP’li Milletvekillerinin, Can’ın konuşmasını sabote etmeye çalışması üzerine Mecliste gergin anlar yaşandı.

“BİZ SEVE SEVE TALİMAT ALIRIZ”
AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, TBMM Genel Kurulu’nda, CHP ve HDP’li Milletvekillerinin düşürülmesi ile ilgili yargı kararını okudu. O esnada, CHP ve HDP’li Milletvekillerinin Can’a yönelik, “Siz Genel Başkandan talimat alıyorsunuz” demesi üzerine, Mecliste bir anda tansiyon yükseldi. Mecliste bulunan Milletvekillerinin, Can’ın konuşmasını sabote etmeye çalışması üzerine ise Milletvekili Ramazan Can, “Biz Cumhurbaşkanımızdan ve Genel Başkanımızdan seve seve talimat alırız. Bundan şeref duyarız.” dedi.

“O ZAMAN EFELENENLERİN ŞİMDİ SÖZ HAKKI YOKTUR”
Milletvekili Ramazan Can olaylı geçen TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; “Öncelikle şunu söylemek isterim, hiçbir siyasi parti milletvekilinin düşmesinden memnun olmaz. TBMM, milletvekili düşürme kararı almamıştır yalnızca görevini ifa etmiştir. TBMM, Anayasa 84 ve içtüzük 136’ya göre kesinleşmiş mahkeme kararını bilgiye sunmuştur. Dolayısıyla, bunun dayanağı nedir diye sorarsanız bunun dayanağı anayasa değişikliğidir. Anayasa değişikliğinde dokunulmazlıkların kaldırılmasında o zaman efelenenlerin şimdi söz hakkı yoktur. Öte yandan Meclis Başkan Vekili görevini yapmıştır ama katibiye şov yapmıştır.” 

“SİZ TALİMAT ALMIYOR MUSUNUZ? HEMDE TIPIŞ TIPIŞ”
Konuşması sırasında Can’a, “Siz Genel Başkandan talimat alıyorsunuz” denmesi üzerine, Meclisteki gerginlik iyice arttı. Bunun üzerine konuşmasına devam eden Can; “Siz Genel Başkandan talimat alıyorsunuz.” Dendi. Biz Cumhurbaşkanımızdan ve Genel Başkanımızdan seve seve talimat alırız. Bundan şeref duyarız. Peki, siz talimat almıyor musunuz? Hem de tıpış tıpış. Diyor ki, 15 milletvekili buraya verdim, 20 milletvekili buraya verdim. Bırak geçin bunları. Çok değerli milletvekilleri şunu tartışabiliriz, milletvekilini düşürme yetkisi yargıda olmamalı, yargıda dokunulmazlıkların kaldırılmasını hep beraber tartışabiliriz. Yargıya bu yetki niye verildi diyebiliriz ama siz o zaman şov yapıyordunuz, dokunulmazlıklar kaldırılsın diyordunuz, efeleniyordunuz efeleniyordunuz. TBMM hiçbir milletvekilinin düşürülmesini istemez, hiçbir milletvekilinin böyle bir beyanı yoktur. Ama yargı kararlarını yerine getirmekte yasama yürütme yargı denkleminde bir görevdir. Bu usul tartışmasında Meclis Başkan Vekilimiz görevini yapmıştır, gereğini yapmıştır. Gereğini yapmasaydı görevini ihlal etmiş olacaktı. Burada hiçbir milletvekilinin mahkemenin vermiş olduğu karardan memnun olduğunu düşünmüyoruz. Ama verilmiş, kesinleşmiş bir karar var ve TBMM rutini yapmıştır. Rutin nedir? 84’e göre burada bilgiye sunmadır, tebliğ etmektir. Bizim yaptığımız başka bir şey yoktur. 

“HADDİNİZİ BİLECEKSİNİZ”
15 Temmuz gecesi kelle koltukta mücadele ettiklerini belirten ve o güne ait bir fotoğraf gösteren Milletvekili Ramazan Can, “15 Temmuz’da Milliyet Gazetesi muhabiri Rıza Özel tarafından çekildi ve demokrasi ödülü aldı. 15 Temmuz gecesi TBMM’de çekilen fotoğraf. Buradan şunu söylemek istiyorum benim konuşmam birilerini acıtmış. Ben ne dedim ki? “Cumhurbaşkanından talimat alıyorsunuz” dediniz, “Seve seve alıyoruz” dedik. Siz genel başkanınızdan talimat almıyor musunuz? Hem de tıpış tıpış alıyorsunuz. Biz 15 Temmuz gecesi burada tarih yazdık. Eğer 15 Temmuz gecesi başarılı olsaydı biz kodeste, siz belki belli yerlerde olacaktınız. 15 Temmuz gecesi biz burada kelle koltuk mücadele ederken birileri tankların arasından sıvışarak kahve yudumluyordu. Dolayısıyla haddinizi bileceksiniz. Kim ne söylerse cevabını da alır. Biz bugün TBMM olarak milletvekillerini düşürmedik.” dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.