Buluç: “Sağlık çalışanlarının mağduriyeti giderilmeli”

Buluç: “Sağlık çalışanlarının mağduriyeti giderilmeli”
Türk Sağlık Sen Kırıkkale Şube Başkanı Murat Buluç, 3600 ek gösterge düzenlemesinde göstergenin altında kalanların sorunlarından bahsetti. Buluç, “Sağlık çalışanlarımızın mağduriyetleri biran önce giderilmelidir” dedi.

EK GÖSTERGENİN ALTINDA KALAN ÇALIŞANLAR 
Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Murat Buluç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın  ek gösterge düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çalışma Bakanlığının yapılacak düzenlemenin kamu görevlilerine ne şekilde yansıyacağına dair bir tablo yayınladığını dile getiren Buluç, “Çalışma Bakanlığı´nın yayınladığı tabloya göre ek göstergesi 3000´den 3600´e çıkan memurların emekli maaşlarında 1234 TL´lik bir artış meydana gelecek. Ek göstergesi 3600´ün altında kalan çalışanlarımızın mağduriyetleri sürecek. Sorunun çözümünün, ek gösterge yanında tazminat yansıtma oranlarının da düzenlenmesiyle mümkün olacağını defaten ifade etmiştik”


40 PUANLIK ARTIŞ SORUNA ÇÖZÜM OLACAK 
“Ek göstergesi 3600´den düşük olan memurlarımız için tazminat yansıtma oranlarında yapılacak 40 puanlık artış sorunu çözecektir. Bu teklifimizle 3600´ün altında ek göstergesi olan memurlarımızın emekli maaşı toplamda 1036 TL artacaktır. Şayet 3600 ek göstergenin altında kalanlar için tazminat yansıtma oranlarındaki makas makul bir seviyeye çekilmezse ek gösterge sorunu da çözülemeyecektir. Konfederasyonumuzun kanun teklifi açık ve nettir. Ek göstergesi 2200-3600 arasında olanlar için %85 olan oran %125´e; 0-2200 arasında olanlar için %55 olan oran %95´e yükseltilmeli ve ek gösterge sorunu kalıcı olarak çözülmelidir” dedi.
 

Haber: Ahmet Gökdemir 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.