Bozdağ: “Vatandaşın indirim hevesi kursağında kaldı”

Bozdağ: “Vatandaşın indirim hevesi kursağında kaldı”
Türkiye Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinde uygulanan indirime CHP İl Başkanı Av. Onur Yüksel Bozdağ tepki gösterdi. Bozdağ, marketlere giderek fiyat karşılaştırması yaptığını ve indirim göremediğini söyledi. 

FİYAT KARŞILAŞTIRMASI YAPTILAR 
Son günlerde gıda ürünlerine yönelik yapılan fiyat artışlarına karşın Türkiye Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinde satılan bazı gıda ürünlerinde indirime gidildi. Bazı vatandaşlar bu indirimi olumlu bulurken bazı vatandaşlar ise fiyatların zincir market fiyatlarıyla hemen hemen aynı olduğunu ve bu indirimi olumlu bulmadığını ifade ettiler. CHP İl Başkanı Onur Yüksel Bozdağ’da bu marketlere giderek fiyat karşılaştırması yaptı. Bozdağ, “Yaptığımız karşılaştırma sonucu bizler bir indirim göremedik” dedi.

ÜRÜNLERDE HERHANGİ BİR İNDİRİM YOK 
Bu indirimlerin vatandaşların yararlanması amacıyla yapıldığını ve yapılması gerektiğine vurgu yapan Bozdağ, marketlerde gözle görülebilen büyük fiyatlar anlamında bir indirim uygulamasının yapılmadığını dile getirdi. Bozdağ, “Biz, bir indirim, halkın yararına maliyet göremedik. Tarım Kredi Market önündeyiz. Zaten yeterli sayıda ürün olmadığı gibi söylendiği gibi de ürünlerdeki fiyatlarda herhangi bir indirim yok”

HATTA BAZI ÜRÜNLERDE FİYAT ARTIŞI VAR 
İndirimlere karşı bazı ürünlerin fiyatlarının arttığını söyleyen Bozdağ, indirim olduğu söyleyen bazı ürünlerin Türkiye Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinde bulunmadığını söyledi. Bulunmayan bir şeye yapılan indirimin mantıksız olduğunu dile getiren Bozdağ, bu konuda iktidar yetkililerine seslenerek soruna çözüm bulması gerektiğini, milleti daha fazla üzmemesi gerektiğini söyledi. Bozdağ, “Bizim iktidarlığımız döneminde vatandaşlarımız rahat bir nefes alacaklardır” dedi. 

MİLLET EKONOMİK ÇÖKÜNTÜ İÇERİSİNDE 
Bazı ürünlerde sadece 20-30 kuruş şeklinde indirimlerin yapıldığına dikkat çeken Bozdağ, “Yapılan bu indirimler tamamen vatandaşın gözünü boyamak amacıyla yapılan göstermelik indirimler. Cumhurbaşkanın talimatıyla tarım kredilerde indirim olacağı söyleniyor. Gördük ki, 20-30 kuruşluk indirimden vatandaşlar memnun değil çünkü daha fazla indirim bekleniyordu. Oldukça yüksek zamların geldiğini belirten vatandaşlarımız bu indirimin yeterli olmadığından dert yanıyor" ifadesinde bulundu. 

Haber: Ahmet Gökdemir 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.