Başkan Türkyılmaz, canlı yayında 3 yılı değerlendirdi

Başkan Türkyılmaz, canlı yayında 3 yılı değerlendirdi
Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz canlı yayında Yahşihan Belediyesi’nin 3 yılını değerlendirirken aynı zamanda gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

ŞEFFAF ŞEKİLDE CEVAP VERDİ

Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz canlı yayında Yahşihan Belediyesi’nin 3 yılını değerlendirirken aynı zamanda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz Kadir Kipmen moderatörlüğünde yapılan canlı yayına katıldı. Pusula Haber İmtiyaz Sahibi Mehmet Altundağ, Gazete Kale Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Gökdemir ve Tarihçi Seda Özdemir’in konuk olarak katıldığı özel yayınının izlenme oranı çok yüksek olurken, program yaklaşık 2,5 saat sürdü. Özel yayında Türkyılmaz 3 yılda yaptığı ve bundan sonra yapacak olduğu projelerden de bahsetti. Yahşihan’a yapılan hizmetlerin ve siyasetin konuşulduğu programda, Türkyılmaz kendisine yöneltilen tüm soruları şeffaf bir şekilde yanıtlarken, sosyal medya üzerinden gelen sorulara da cevap verdi. 
 

KIRIKKALE-SAMSUN ARASINDAKİ KM KADAR KAZI YAPTIK
Gazeteciler tarafından gelen soruları yanıtlayan Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz yapılan projelerden de bahsetti. Altyapı çalışmalarının ana hatlarının tamamlandığını, abone bağlantılarının devam ettiğini söyleyen Türkyılmaz, iş artışlarıyla beraber toplam sözleşme bedelinin 82.521.785 TL olduğunu belirtti. Türkyılmaz konuşmasının devamında, “Asfalt ihalesinin yer teslimi Yaşar Hafriyat ve AET Yol firmasına yapılmış olup PMT serimi Yenişehir Mahallesinden devam edilmektedir. Mevcut firmaların kendi tesislerinin kurulumuyla alakalı sıcak asfalt çalışmaları Ramazan Bayramına planlanmıştır. İhale bedeli yaklaşık 54.000.000 TL’dir. Altyapı yapılırken ilçemize toplamda 4 su deposu inşa edilmiş olup 5000 m3, 2500 m3, 1500 m3 ve 800 m3 toplam hacimleri 9800 m3’tür. Altyapı çalışmalarımızda toplamda 77.300 metre kanalizasyon hattı, 173.000 metre içme suyu hattı, 12.510 metre yağmur suyu hattı, 19.750 metre elektrik hattı, 1.950 metre Türk Telekom Fiber Hattı ve 6.550 metre Kırgaz Doğalgaz Hattı olmak üzere toplam yapılan hat uzunluğu 291.060 metredir. Yani hesaplayacak olursak Kırıkkale - Samsun arasındaki kilometre kadar altyapı çalışmalarımızda kazı yapmışız. Aynı zamanda ilçemiz altyapısında kullanılan kanserojen etkisi yaratan zehirli asbest boruları baştan sona yenileyerek kalıcı ve son teknoloji duktil borularla değiştirdik. Kırıkkale sular birliğinden kaynaklı su kesintilerini vatandaşlarımıza yansıtılmasını minimuma indirebilmek için 3 adet kuyu ve 1 adet yüzeyden akan suyun depolarımıza aktarımını gerçekleştirdik.”
 

BİR SÜRÜ PARK YAPTIK, DAHA DA YAPIYORUZ
 “Ayrıca Yenişehir Yurtkur caddesine Ayyıldız anıt, şarj dolum noktası, kitap dinleme alanı, hatıra alanı, etkinlik alanları, oturma alanı, geri dönüşüm kutuları, şarj dolum noktaları, araç yolu, ışıklı refüj, ağaç mazgalı, estetik görünüşlü modern desenli kilit parkenin bulunduğu çok güzel bir projeye yaptık. Bulvarımıza Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin ismini verdik” Dedi. 3 yılda yapılan parklardan bahseden Türkyılmaz, “Şehit Vedat Kutluca Parkı 520 Bin TL’ye, Şehit Aydın Çopur Parkı 1.5 Milyon TL’ye, Gazi İsmail Erkoç Parkı 120 bin TL’ye, Şefik Güneşer Parkı 1.4 Milyon TL’ye, Fevzi Kaya Parkı 720 bin TL’ye, Emik Hala Parkı 600 bin TL’ye, Şükrü Göçer Evcil Hayvan Parkı 100 bin TL’ye mal olurken toplam maliyetleri 4 milyon 960 bin TL’ye mal olmuştur. Ayrıca devam eden parklarımız, Yenişehir Mahallesi Gazi Harun İpek park projesi 1 milyon TL’ye, Alaaddin Mahallesi Ahmet Demirbilek Parkı Projesi 3 milyon TL’ye, Yenişehir Mahallesi Salı Pazarı yanı rekreasyon alanı da 500 bin TL’ye mal olacaktır. Başlanması planlanan park projelerimiz arasında da, Bayraktepe Mahallesi Bülent Ecevit Park Projesi 1,5 milyon TL’YE, Doğanlık Mahallesi Hazım Kutay Park Projesi 3 milyon TL’ye, Ankara Yolu Üzeri Basın Parkı Projesi 7.5 milyon TL’ye, Erenler Mahallesi Şehit Murat Sıtkı Parkı Projesi    1.5 milyon TL’ye ve Devlet Bahçeli Bulvarı içerisine yapılacak park projesi de 500 bin TL’ye mal olacaktır.” Dedi. 
 

ATM PERSONELLERİNİ İŞTEN ÇIKARDIK
Borçlar ve alacaklardan da bahseden Türkyılmaz, “Devraldığımızda borç 21 Milyon lirayken alacağımız 10 milyon TL civarındaydı. Güncel olarak baktığımızda borcumuz 53 milyon, alacağımız 17 milyondur ve bir önceki dönemde görev yapan yetkililerin müfettiş denetlemesinden sonra çıkan 25 milyonluk kamu zararı hariçtir. Yani alacağımızı aldığımız zaman borcumuz kalmayacaktır. Borcumuzun çok çıkma sebebi yaptığımız asfalt çalışmalarımızdandır” Dedi. Belediye çalışan sayıları üzerine gelen soruyu yanıtlayan Türkyılmaz, “1 Nisan 2019 tarihinden 31 Mart 2022 tarihine kadar olan süreçte 221 personel ile çeşitli sebeplerle yollarımız ayrılmıştır. Bunlar; 66 ATM personeli işten çıkarılmıştır. 14 deneme sürecindeki personel ile yollar ayrılmıştır. 53 personel istifa etmiştir. 20 kişi ihtar çekilerek (tutanaklar noter tasdikli) işten çıkarılmıştır. 54 personel tüm hakları verilerek (kıdem-ihbar) işten çıkarılmıştır. 13 personel emekli olmak suretiyle işten çıkarılmıştır. 1 kişi askerlik nedeni ile işten çıkarılmıştır. 1 Nisan 2019 tarihinden 31 Mart 2022 tarihine kadar olan süreçte ödenen kıdem-ihbar tazminatları ve işçilik alacaklarının tamamına ilişkin ödeme tutarı; 982.000 TL’dir. 31 Mart 2019 öncesi işe gelmeyerek ATM personeli olarak tespit ettiğimiz 78 kişiden 12’si seçim sonrası işe gelerek iyi niyet sonucu devam ettirildi. 1 Nisan itibari ile Belediye Personel Limited Şirketi bünyesinde 316 kişi aktif olarak çalışmaktadır. 3 yılda alınan araçlarda da bahseden Türkyılmaz, “Görevi devraldığımızdan bu yana 30 adet aracı filomuza dâhil ettik. Bunlarında yaklaşık maliyeti 8 milyon TL’dir.” Dedi.
 

2.5 SAAT SÜRDÜ
Türkyılmaz, “Hoca Ahmet Yesevi Caddesindeki taş duvar ve dolgu işlemleri devam etmektedir. Üst yapısı hazırlık aşamasındadır. Sanat Sokaklarımız projelendirme işlemleri, Cumhuriyet Caddesi, Recep Tayyip Erdoğan sokağı, Şehit Murat Sıtkı Caddesi, 391. Sokak (Lotus Sitesi önü) üst yapı projelendirme işlemleri, Fen İşleri Müdürlüğü binasının yapım işi ve Seyrantepe Mahallemizin kaldırımlarının yapım işi devam etmektedir.” Dedi. Türkyılmaz ayrıca, “Belediye personelleri ve diğer kurumlardan katılan personellere günlük 100 kişilik yemek hazırlanmaktadır. Aşevi ve Yemekhane Hizmetleri Birimimizde Covid-19 zamanı hastalığa yakalanmış olan 125 vatandaşımıza hastalıkları boyunca yemek gönderimi sağlanmıştır. 10.03.2022 tarihinde Müge ANLI Aşevi aracı, araç filomuza dâhil olmuştur. 2021 yılı Ramazan ayında yardıma muhtaç 50 vatandaşa yemek dağıtımı yapılmıştır. 2022 yılı Ramazan ayında Müge ANLI Aşevi aracının dâhil olması ile birlikte 100 vatandaşa yemek yardımı yapılmaktadır. 2022 Ramazan ayında dört çeşit yemeğin 100 kişilik maliyeti günlük 2.000,00 TL’dir. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ayrıca yemek çeki ve erzak yardımlarında da bulunduk. Erzak alışverişini ilçemizde bulunan marketlerimizden yaptık.” dedi. Cuma günü gerçekleşen yayın 2.5 saat sürdü.

Haber: Ahmet Gökdemir


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.