Başarmak için korkma!

Başarmak için korkma!
İYİ Parti Ankara Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkan Yardımcısı Tolga Tanrıverdi, 2023 yılına yapılacak olan seçimde boz toprakları yeşertmek için siyaset sahnesine çıkıyor.

İŞ İNSANI TANRIVERDİ: “BU ŞEHRİN ÇOCUKLARINA, BOZ TOPRAKLARI YEŞERTMEYE, YARINLARA GÜZEL GELECEK BIRAKMAYA SÖZÜMÜZ VAR”

 

BAŞARIYLA TİCARETİNİ SÜRDÜRÜYOR 
İlk ticaret hayatına oto yıkama işiyle başlayan ve o yıllarda küçük yaşına rağmen azim ve gayretinden vazgeçmeyen Tolga Tanrıverdi, günümüzde hem Türkiye’de hem de Avrupa’nın en önemli ülkesi Fransa’da ticaret hayatını başarıyla sürdürüyor. İstiklal Marşı’nın ilk kelimesi olan ‘Korkma!” sözünü kendisine felsefe edinen Tanrıverdi, önümüzdeki yıl yapılacak olan seçimde siyaset arenasında ter dökmeye hazırlanıyor. Tanrıverdi, hem iş yaşantısını hem de siyasi başlangıç süresini Gazetekale’ye anlattı.


MEMLEKETİMİZDEN ASLA KOPMADIK 
1973 yılında Kırıkkale’de hayata gözlerini açan Tanrıverdi, çocukluk yıllarının geçtiği nice unutulmaz anıları hafızasına kazıdığı ata toprakları olan babasının memleketi Hüseyinbeyobası köyünden, annesinin memleketi Keskin’in Altıntaş Mahallesi’nden de bugüne kadar hiç kopmayarak çevresindeki herkesin hayır duasını almış.  Eğitim hayatını Tınaz Okulunda başlayarak, Atatürk Ortaokulu ardından Kırıkkale Lisesi, son olarak üniversiteyi Ankara ve Eskişehir’de tamamlayan Tanrıverdi, siyasi alanda görevini üstlendiği İYİ Parti Ankara Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkan Yardımcılığı görevini milletvekili olarak taçlandırmak istiyor. 

SİYASETTE YENİ YÜZLERE İHTİYAÇ VAR 
Ticaretin en altından bugünlere gelmenin cesaretten geldiğini belirten Tanrıverdi, iş hayatında bulunduğu bütün girişimlerde korkmadığını söyledi. Korkarak ticaret 
yapılamayacağını vurgulayan Tanrıverdi, “Bizim İstiklal Marşı’mızın ilk kelimesi Korkma ile başlıyor. Bütün başarı hikayelerinin ardında bir zorluk ve bir kaybediliş vardır. Allah’a çok şükür bugün, hem Türkiye’de hem de Fransa’da otomotiv, inşaat ve gayrimenkul sektöründe çok iyi noktalardayız. İşte bu ticaret yaşantımızı ve yurtdışı tecrübemizi doğup büyüdüğümüz topraklara yansıtmamız için bu yola niyetlendik. Çünkü bizleri bugünlere getiren topraklara ahde vefa borcumuz var.”


30 YIL ÖNCEKİ SİYASETÇİLER HALA SİYASETİN İÇİNDE 
“Ülke genelinde olduğu gibi şehrimizde de bir işsizlik söz konusu. Gençlerimiz üniversite okuyor lakın sonrasında istediği şekilde iş bulamıyor ve bir işsizler ordusu ortaya çıkıyor.
Ticaret ve siyasetin oldukça benzer noktalarda kesiştiğini düşünüyorum. İkisinde de önemli olan şey güven vermek. Çünkü halkımızın beklediği birinci koşul güven. Etrafımıza baktığımız zaman özellikle Kırıkkale'de hep eski siyasetçilerin hala devam etmek için mücadele ettiğini görüyoruz. Kırıkkale’de öğrenciyken 30 yıl önce gördüğüm kişiler bugün yine siyaset içinde.”
Artık halkımız yeni yüzler arıyor. Bundan 30 yıl önce nasıl teknolojinin son harikaları yoksa bugün de siyasette de günümüz koşullarında ne gerekiyorsa onları yaşamak lazım.”

SORUNLARI ÇÖZÜM BULMUŞ BİR HALK OLACAK 
“Genel başkanımız Meral Akşener ile birlikte sorunları çözüm bulmuş bir ülke yönetimi ve her zaman mutlu olan bir halkımız olacak. Öyle bir noktaya geldik ki, artık anneler beslenme çantalarını dolduramaz, kendilerini yetersiz gören babalar ise çocuklarının uyumasını bekledikten sonra eve girer hale geldi. Bu sorunlara karşı mücadele etmekten ve hem siyasi hem de ticari alanda çok çalışmaktan başka çaremiz yok. Bugün uygulanan tek adam sistemi her alanda ülkemize zarar vermiştir ve bugün ülkemizi bu duruma getirmiştir. İnşallah İYİ Parti bu ülkeyi yönetmeye, milletin sorunlarını çözmeye talip.”

KIRIKKALE YILLARDIR GERİYE GİDİYOR 
“Yıllar geçtikçe ileriye gitmemiz gerekirken her yıl Kırıkkale geriye gidiyor. MKE özelleşti hatta bazı bölümleri kapandı. Savunma sanayi olarak bilinen Kırıkkale, bugün hem nüfusuyla hem de alamadığı yatırımlarla çok ama çok geride kaldı. Yıllardır bu topraklarda halkın oylarını alarak seçilen siyasetçiler bu halkın vebalini nasıl ödeyecek. Özel sektöründe önü açılarak fabrikaların açılmasını sağlamalıyız. Memleketimizi artık bu sıkıntılı dönemden, bu sıkıntılı seviyeden, bu şahsi çıkar menfaatlerden çıkartıp kalkındırmamız lazım.”

ÇOCUKLARIMIZ DIŞARDA İŞ ARAR HALE GELDİ 
“Kırıkkale'nin işe ihtiyacı var. Önceden Kırşehir'den, Yozgat'tan, Çorum'dan ve komşu illerden herkes çocuklarını, evlatlarını Kırıkkale'ye gönderirdi. Burada iş bulurlardı. Bugün ise bizim çocuklarımız dışarlarda iş arar hale geldi. Kırıkkale'den kaçma derdinde, dışarıda iş bulma derdine düştük. Öncelikle memleketimizin kalkınması için iş bulma sıkıntısını çözmemiz lazım. Genç nüfusumuz erirken, emekli nüfusumuz artıyor. Artık bazı şeylere dur deme zamanı geldi. Bilinçli, liyakatli, mantıklı, çalışkan insanlarla ve düzgün bir ekiple memleketimizi kalkındırmamız gerekir.”

KIRIKALE’YE DEĞER KATMAK İÇİN VARIZ 
“Ben Yaylacık Mahallesi’nde bisiklet sürerek, top oynayarak, MKE havuzunun tel örgüsünden içeri atlayarak büyüdüm. Bozkır topraklardan, şehitler diyarı Kırıkkale’nin bağrından çıkmış bir vatandaş olarak yurt dışında ticaretle uğraşıyorum.  Avrupa'da başarı sağlamış biri olarak dönüp dolaşıp geldiğimiz yer yine memleketimiz. Kırıkkale’nin kalkınması için ne gerekiyorsa elimden geleni yapacağım. Duruşumuzla, çizgimizle, yaptığımız işlerle, Kırıkkale'ye değer katmak için varız. Kırıkkale’de yeni bir yüze ihtiyacı olduğundan eminim” dedi.

Haber: Ahmet Gökdemir 


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.