Asgari ücret görüşmeleri bugün başladı

Asgari ücret görüşmeleri bugün başladı
Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2022’de geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için görüşmelere başladı. Asgari ücretle ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Asgari ücretle ilgili çalışmalarımız sürüyor. En kısa zamanda açıklanacak. Asgari ücrete şuana kadar olmuşun çok çok fevkinde bir artış yapacağız.” dedi.

ASGARİ ÜCRETİN ENFLASYON ÜZERİNDE BİR RAKAM OLARAK ORTAYA ÇIKMASI BEKLENİYOR
Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2022 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için görüşmelere başladı. Doğrudan 7 milyon asgari ücretliyi, dolaylı yoldan tüm vatandaşları etkileyecek olan görüşme, vatandaşlarda merak uyandırdı. Geçtiğimiz yıl enflasyona 7 puan eklenerek ortaya çıkan asgari ücretin, bu yıl da enflasyonun üzerinde bir rakam olarak ortaya çıkması bekleniyor.

“BU SENE, 45 SENEYE BEDEL BİR SENE”
Asgari Ücret Komisyonu Üyesi olan örgütlerden açıklamalar gelmeye başladı. Komisyonda en çok üyeye sahip olan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, “45 senedir asgari ücreti konuşuyoruz. Bu sene, 45 seneye bedel bir sene. Toplumu tebessüm ettirecek, memnun edecek bir tablo ortaya çıkarsa altına imzamızı atarız.” dedi.

“BİN LİRA İYİLEŞTİRME YAPILMALIDIR”
Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’ndan (DİSK) yapılan açıklamada, “Bütün ücretlere 1.000 lira iyileştirme yapılmalıdır. Ücretlerin asgari ücret kadar kısmı için 1.000 lira tutarında vergi ve pirim indirimi sağlanmalıdır. Bu destek Hazine tarafından karşılanmalıdır. Böylece bütün çalışanların ücretlerinde 1.000 lira iyileştirme mümkün olacaktır. Gerek yoksulluk sınırı gerek gıda fiyatları artışı ve gerekse ekonomik büyüme dikkate alındığında 2022 yılında asgari ücreti, en az net 5 bin 200 lira olmalıdır." ifadeleri kullanıldı. 

“ASGARİ ÜCRET AÇLIK SINIRI SEVİYESİNE GETİRİLSİN”
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise açlık sınırının 3 bin 49 lira olduğunu belirterek, “Asgari ücret, vergiden sonra net ele geçen 2 bin 825 lira. Açlık sınırı 3 bin 49 lira. Asgari ücret, açlık sınırının altında. Bütün kadınlar ve anneler adına hükümete açık bir çağrı yapıyorum. Asgari ücreti süratle açlık sınırı seviyesine getiriniz.” dedi.

“ZAM, ENFLASYON ÜZERİNDEN BELİRLENSİN”
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında asgari ücrete ilişkin olarak "Asgari ücretle geçinen kardeşlerimizin enflasyona ezdirilmemeleri beklentimizdir. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun enflasyon üzerinde zam belirlemesi MHP'nin samimi çağrısıdır." açıklamasını yaptı.

“4 BİN LİRA BANDINDA BEKLİYORUZ”
Konuyla ilgili açıklama yapan İyi Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, partisinin asgari ücret önerisini duyurdu. Usta, asgari ücret miktarını parti olarak 4 bin lira bandında belirlediklerini iletti.

 “HAYAT PAHALILIĞINA KİMSEYİ EZDİRMEYECEĞİZ”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da asgari ücretle ilgili açıklamalarda bulundu. “Asgari ücrete şuana kadar olmuşun çok çok fevkinde bir artış yapacağız” diyen Erdoğan; “Alım gücü düşük vatandaşlarımız için adım atmaya hazırlanıyoruz. Kimseyi sahipsiz bırakmayacağız. Hayat pahalılığına kimseyi ezdirmeyeceğiz.” dedi.
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.