Ameliyatsız Burun Şekillendirme Operasyonu: Burun Dolgusu

Ameliyatsız Burun Şekillendirme Operasyonu: Burun Dolgusu
 Haber Merkezi
Burun dolgusu, ameliyatsız burun estetiği olarak ün salmış cerrahi işlem gerektirmeyen bir operasyondur. Burnunda ufak değişimler yapmak isteyen ancak burun ameliyatı olma konusunda çekimser davranan kişiler için biçilmiş kaftandır.

Burun dolgusu nedir?

Burun dolgusu, ameliyatsız burun estetiği olarak ün salmış cerrahi işlem gerektirmeyen bir operasyondur. Burnunda ufak değişimler yapmak isteyen ancak burun ameliyatı olma konusunda çekimser davranan kişiler için biçilmiş kaftandır. Burun dolgusu genellikle burun ucunda kemeri olan, burun ucu çok düşük ve ince olan kişiler tarafından tercih edilir. Burun dolgusu ile buruna hacim kazandırılarak daha estetik bir görüntüye sahip olmanız amaçlanır. Burun dolgusu hasta memnuniyetinin en üst düzeyde seyrettiği uygulamalardan bir tanesidir.

Burun yüzün tam ortasında yer alan ve kişinin yüzünde en çok ilgiyi çeken organlardan bir tanesidir. Yüz görünümüne uyumlu ve estetik görünen bir burun kişinin özgüvenini de tetiklemektedir. Burun dolgusu işlemi, burun dikleştirme, burun kaldırma, burun kemerini yok etme, burun kalınlaştırma gibi estetik müdahaleler için tercih edilir. Geçici bir işlem olan burun dolgusu, kolay ve ağrısız uygulanan bir yöntem olmasıyla bilinir. Mutlaka uzman bir doktor tarafından uygulanması gerekir.

Ameliyatsız burun dolgusu estetiği nedir?

Ameliyatsız burun dolgusu estetiği yeni ortaya çıkmış bir kavramdır. Burun ameliyatı (rinoplasti) olmak istemeyen kişiler tarafından tercih edilir. Burun dolgusu işlemi ile burun şekli ameliyat olmadan geçici olarak değiştirilmektedir. Bazı kişiler burun ameliyatı (rinoplasti) olmadan önce burun dolgusu yaptırır. Böylece ameliyat sonrası burnundaki değişimi önceden görmek isteyebilir.

Ameliyatsız burun dolgusu estetiği 5-10 dakika arasında süren kısa ve ağrısız bir operasyondur. Burun yapısında nefes almayı engelleyici ve buna benzer ciddi sıkıntısı olmayan, küçük estetik kusurları düzeltmek isteyen kişilere uygulanır. Ameliyatsız burun estetiği ile burun kemiğinizi düzleştirebilir, burun ucunuzun daha kalkık görünmesini sağlayabilirsiniz.

Burun dolgusu etkileri nelerdir?

Burun dolgusu işlemi burnunuza hacim vererek daha estetik bir görünüme kavuşmanızı hedefler. İşlem sonrasında daha şekilli bir buruna sahip olursunuz. Aynı zamanda yüze daha genç bir görünüm de kazandırmaktadır. Burun yüzümüzün merkezinde bulunan ve genel yüz görünümünü önemli derecede etkileyen bir organdır. Burun dolgusu ile daha estetik bir buruna ve yüze sahip olabilirsiniz.

Neden burun dolgusu işlemi yaptırmalıyım?

- Anestezi alamayan, burun ameliyatı olmayı düşünmeyen veya henüz bu kararı vermemiş kişiler burun dolgusu uygulaması yaptırmayı tercih eder.

- İçeriğinde hyalüranik asit bulunur. Hyalüranik asit vücudumuzda da bulunan bir asittir. Alerjik bir etkisi yoktur ve cilde zarar vermez.

- Burnunda geçici bir değişiklik isteyen ve burun ameliyatı olmaktan çekinen kişiler için uygundur.

- Burun ameliyatından sonra rötuşa gereksinim duyan kişiler tarafından da tercih edilmektedir.

- Burun ameliyatına göre daha kısa sürer. Ağrısız bir işlemdir ve fiyatlandırması daha uygundur.

- Burun dolgusu işlemi sonrası anında etki eden bir uygulamadır. Hasta gündelik hayatına kısa sürede dönebilir.

Burun dolgusu kalıcı mıdır?

Burun dolgusu kalıcı bir uygulama değildir. Burun ameliyatından ayrılan en önemli noktası budur. Genellikle etkileri 12 ila 18 ay arasında sürmektedir. Bu süreçten sonra dolgu maddesi yavaşça eriyerek burun eski halini almaktadır. Dolgunun tekrarlanma sayısı arttıkça kalıcılık süresi de artacaktır. Burun dolgusu işlemi, genellikle ilk aşamada ameliyat olmaktan kaçınan hastalar tarafından tercih edilir.

Burun dolgusu ağrılı bir işlem midir?

Burun dolgusu ağrılı bir işlem değildir. Özellikle hyalüranik asit kullanılarak yapılan işlemlerde ağrı hissedilmez. Burun dolgusu işlemi ağrısız ve kısa süren bir operasyon olmasıyla bilinir.

Burun dolgusu kimler için uygundur?

Burun dolgusu, burun sırtında eğrilik olan, burun kemeri aşırı küçük veya büyük olan, burun ucu düşük olan ve burun ucu sarkık olan kişiler için uygundur. Burnunda ciddi bir sorunu olmayan, yalnızca şekil bozukluklarını düzeltmek isteyen kişilerce yaptırılabilir. Burun ameliyatı olmak istemeyen, geçici çözüm arayan kişiler tarafından tercih edilir. Hamile olan kadınlar için önerilmez.

Burun dolgusu nasıl yapılır?

Burun dolgusu uygulaması gerçekleşmeden önce hasta ile doktor karşılıklı konuşarak hastanın ihtiyaçları belirlenir ve kaç ml dolgu uygulanacağına karar verilir. Sonrasında hastanın fotoğrafı çekilerek uygulama yapılacak bölge saptanır. En sonunda hasta işlem için gerekli hijyen kuralları çevresinde kliniğe yatırılır. İşlem öncesi uygulamanın yapılacağı bölgeye anestezik krem sürülerek bölge uyuşturulur. İçerisinde hyalüranik asit bulunduran dolgu maddesi uygulama yapılacak bölgeye küçük iğneler yardımıyla yavaşça enjekte edilir. Enjeksiyon sonrası hasta kısa bir süre bekletilir ve ardından son rötuşlar yapılır. Oldukça kısa süren ve ağrısız geçen bir uygulamadır. Uygulama sonrası nadiren kızarıklık veya şişlikler görülebilir fakat bu gibi ciddi yan etkisi olmayan reaksiyonlar cilde zarar vermez.

Burun dolgusu sonrası iyileşme süreci nasıldır?

Burun dolgusu uygulaması anında etki eden bir operasyondur. İşlem sonrasında nadiren şişlik veya morarma gibi yan etkiler görülebilir fakat bu birçok dolgu işleminden sonra görülen normal bir komplikasyondur. Ciddi bir yan etkisi yoktur. Genellikle 2-3 hafta içerisinde dolgu tamamen oturur ve iyileşme süreci tamamlanmış olur.

Burun dolgusu yaptırmadan önce bilinmesi gerekenler

- İşlem mutlaka alanında uzman bir doktor tarafından klinikte uygulanmalı ve işlemin yapılacağı ortamın hijyen seviyesinin maksimum olması sağlanmalıdır.

- İşlem öncesi mutlaka burun dolgusu ile ilgili bilmeniz gereken detaylara sahip olmalısınız. İşlemin kalıcılığı, işlemin amacı, işlemin içeriği ve operasyon süresi gibi sorular kafanızda soru işareti olarak kalmamalıdır.

- Burun dolgusu içeriğinde hyalüranik asit bulunduran bir uygulamadır. Hyalüranik asit insan vücudunda da bulunan doğal bir maddedir. Bu bağlamda size herhangi bir zararı yoktur.

- Burun dolgusu burun inceliği, burun ucu düşüklüğü, burun kemerinin kalın olması gibi estetik sorunlara çözüm getiren bir uygulamadır.

- İşlemin hamilelik esnasında uygulanması önerilmez.

Burun dolgusu ile burun ameliyatı (rinoplasti) arasındaki farklar nelerdir?

- Burun dolgusu kısa süren bir uygulamadır ve cerrahi işlem gerektirmez. Burun ameliyatı (rinoplasti) ise cerrahi bir işlemdir.

- Burun dolgusu kalıcı olmayan bir uygulamadır. Rinoplasti ise kalıcıdır.

- Burun dolgusu iyileşme süreci 2 ila 3 haftayı bulurken rinoplasti sonrası iyileşme süreci ayları bulabilmektedir.

- Burun dolgusu daha çok burun düşüklüğü, burun kemerinin kalın veya yamuk olması gibi estetik sorunlara çözüm olurken burun ameliyatı nefes almada zorluk gibi daha ciddi problemler için uygulanmaktadır.

Burun dolgusu ne kadar? Burun dolgusu fiyatları Nedir?

Burun dolgusu fiyatları kullanılacak dolgu miktarına göre değişiklik gösterebilir. Cerrahi işlem gerektirmemesi ve operasyonun kısa sürmesi nedeniyle burun ameliyatına oranla daha uygun bir fiyatlandırma yapılır. Burunun yapısı ve işlemin sayısı gibi faktörler burun dolgusu fiyatını etkilemektedir. Sizin için en doğru fiyatlandırmayı öğrenmek ve diğer sorularınız için 02122414624 numaralı telefondan kliniğimize ulaşabilirsiniz.

Özel Quartz Poliklinik

TEL: +90 212 241 46 24

Facebook:@quartzclinique

Instagram :@quartzclinique

YouTube: Quartz Clinique

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.