Akpınar, okur severlerle buluştu

Akpınar, okur severlerle buluştu
Deneme, Şiir, Roman ve Çocuk Hikayeleri kategorilerinde kitapları yayınlayan Tolga Akpınar, Kırıkkale Kitap Fuarında söyleşi ve imza günü ile Kırıkkaleli okur severlerle bir araya geldi. Yoğun ilginin olduğu söyleşi ve imza gününde Tolga Akpınar, deneyimlerini okur severlerle paylaştı.

BÜYÜK İLGİ GÖSTERİLDİ

Aşkullah, Aşkpare, Yâre, Aşka Deva, Bazı Yalnızlıklar İyidir, Pişman Tavuk ve Yol Kalbinden Geçer gibi başarılı eserlerin yazarı olan Tolga Akpınar, Kırıkkale’de bir ilk olan Kırıkkale Kitap Fuarının 3’üncü gününde Kırıkkaleli okur severlerle buluştu. Yazar Tolga Akpınar, ilk olarak İl Müftülük Konferans Salonunda söyleşide kitapseverlerle bir araya gelirken, söyleşinin ardından Kitap Fuarında imza günü yapan yazar Akpınar’ın kitaplarını imzalatmaya Kırıkkaleli okur severler büyük ilgi gösterdi.

İLK İNSAN İLE BAŞLAMIŞTIR

İl Müftülüğü Konferans Salonunda söyleşide okur severlerle bir araya gelen Yazar Tolga Akpınar, ‘Edebiyat ve İnsan’ hakkında bilgi ve birikimlerini anlattı. Edebiyatın ilk insanların var oluşlarından buyana var olduğunu söyleyen Akpınar, Edebiyat ile İnsanın iletişim kurması ile daha da güçlendiğini söyledi. Edebiyat denince akla sadece kitap gelmemesi gerektiğinin de altını çizen Akpınar, şiirlerin, türkülerin, şarkıların, tiyatronun da edebiyat ile ilgili olduğunu söyledi.

KİTAP FUARLARI ÖNEMLİ

Kitap Fuarlarının önceden sadece büyük şehirlerde yapıldığına dikkat çeken Akpınar, son yıllarda Kitap Fuarlarının tüm illerde hatta büyük ilçelerde de yapıldığını, bunun ise okurların ve edebiyatın gelişmesinde önemli rol üstlendiğini ifade etti. İç Anadolu bölgesinde kitapçıların genellikle kırtasiye modeli ile bulunduğunu söyleyen Akpınar, asıl kitapçıların çoğalmasının okurlar için çok önemli olduğunu ve istedikleri türden kitaplar hakkında bilgi edinilebileceği hatta kitapçıların birer psikolog olduklarını söyledi.

TOLGA AKPINAR KİMDİR

1983 yılında doğdu. Kırşehir Akpınar'lıdır. Gazi Üniversitesi Pazarlama ve Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerini bitirdi. Ulusal dergi ve gazetelerde edebi yazıları yayınlandı. 2009 yılında Sinestezi Dergisi'ni kurdu ve 2012 yılına kadar derginin Genel Yayın Yönetmenliğini üstlendi. Radyo ve Tv'lerde Edebiyatla ilgili programlar yaptı. Deneme, Şiir, Roman ve Çocuk Hikayeleri kategorilerinde kitapları yayınlandı. Şiirlerinin birçoğunu kendisi seslendirdi ve uluslararası ölçekte düzenlenen şiir etkinliklerinde konuk şair olarak görev aldı. Çeşitli Üniversite, STK, Belediyeler ve diğer kurum ve kuruşlar tarafından düzenlenen konferans, söyleşi ve imza günü etkinliklerine katılmaktadır.

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.