Ağırtaş: “Anne sütü, bebekleri enfeksiyonlara karşı korur”

Ağırtaş: “Anne sütü, bebekleri enfeksiyonlara karşı korur”
İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, ‘1-7 Ekim Emzirme Haftası’ nedeniyle açıklamalarda bulundu.

SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN VAZGEÇİLMEZ BİR SEÇENEK
Ağırtaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Yarınlarımızın daha sağlıklı olması, tüm bebeklerimize anne sütüyle beslenme hakkının tanınması ve bebeklerin bu haktan mahrum edilmemesi için farkındalığı arttırmak amacıyla, tüm dünyada 1-7 Ekim haftası "Emzirme Haftası" olarak kutlanmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü (WHO), bebeklerin ilk 6 ayda sadece anne sütü ile beslenmesini sağlıklı yaşam için vazgeçilmez bir seçenek olarak önermektedir. Bebeklerin (özel bir tıbbi neden olmadıkça) doğar doğmaz ilk bir saat içinde emzirilmeye başlanması ve ilk 6 ay sadece anne sütü almaları en ideal beslenme şeklidir.”  

BEBEK HER İSTEDİĞİNDE EMZİRİLMELİDİR
“6. aydan itibaren ise ek gıdalara başlanarak emzirmenin 2 yaş ve ötesine kadar sürdürülmesi gerekmektedir. Emzirmeye ne kadar erken başlanır ise süt üretimi o kadar çok ve uzun süreli olmaktadır.  Sütün bol ve uzun süre gelebilmesi için sık sık ve bebek her istediğinde emzirilmelidir. Anne sütü, bebekleri enfeksiyonlara karşı korur, alerjik hastalıklar, zatürre, ishal daha az görülür, kolay sindirilir ve her zaman, her yerde kullanıma hazırdır. Müdürlük olarak hastane, toplum sağlığı merkezleri, aile hekimliği birimlerindeki personelimize güncel bilgiler doğrultusunda Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı konusunda hizmet içi eğitimler verilmektedir.” 

DANIŞMANLIK HİZMETİ VERİLMEKTEDİR
“2022 yılı içerisinde Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesinde ve Kırıkkale Üniversite Hastanesinde kurulmuş olan Laktasyon Polikliniklerinde, anne ve anne adaylarına anne sütünün önemi, emzirme teknikleri, emzirmede yaşanan sorunlarla nasıl baş edileceği ve birçok konu hakkında danışmanlık hizmeti verilmektedir.  "Emzirme Haftası" kapsamında tüm ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de etkinlikler düzenlenmiştir. Müdürlüğümüzce halkın yoğun olduğu alanlarda açmış olduğumuz stantlarda anne sütünün önemi ve emzirme konusunda farkındalığı artırmak için afiş, broşür ve hediyeler verilmiştir. İlimiz genelinde tüm sağlık kuruluşlarında anne sütü ve emzirme ile ilgili çalışmalar ve halk eğitimleri yoğun olarak devam etmektedir. Amacımız; geleceğimiz olan çocuklarımızın, kendileri için en ideal besin olan anne sütü ile beslenmelerini sağlayarak sağlıklı nesiller yetişmesine katkıda bulunmaktır” dedi.

Haber: Ahmet Gökdemir 


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.