Aday adayları sessiz!

Aday adayları sessiz!
14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem milletvekili seçimi kapsamında Kırıkkale’de alışıla gelmişliğin dışında bir sessizlik hakim.

ADETA SAHADAN ÇEKİLMİŞ DURUMDA
Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de 14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem milletvekili seçiminin heyecanı var. Vatandaş siyasi partiler arasında kendine en uygun olan adayı sandıkta seçip TBMM’ye gönderecekken aday adayları şimdiden adeta sessizliğe bürünmüş durumda. Onlarca yüzlerce kalabalık ve araç konvoylarıyla aday adaylık müracaatı için giden çiçeği burnunda siyasiler, adeta sahadan çekilmiş durumda.

GÖVDE GÖSTERİSİ AÇIKLAMALAR BOŞ ÇIKTI 
Aday adaylarından kimileri Kırıkkale’nin Cadde ve sokaklarını dahi bilmezken kimileri ise ‘Ben nasıl olsa adayım’ edasıyla saha çalışmalarını askıya almış durumda. Partide ve kendi çevresinde gövde gösterisi yapan adayların bu sessizliği ise vatandaşların kafasını karıştırıyor. Nisan ayının ilk çeyreğinde belirlenecek olan aday listesinde yer almak isteyen aday adayları, sahada çalışma yapmak yerine adeta amatör bir şekilde küçük topluluklar arasında dedikodu peşine düşerek hareket ediyor.


EN PASİF SÜREÇ YAŞANIYOR 
Anketlerde ya da halkın gözünde öne çıkarak gönüllere hitap etmek yerine kenara çekilmeyi tercih eden aday adaylarının neyi düşündüğü, neyi planladığı ise kamuoyu tarafından merak ediliyor. Siyaset arenasının en sessiz ve en pasif sürecini yaşayan Kırıkkale’de yaklaşık toplamda 70-80 civarında aday adaylığı müracaatları yapıldı ve de yapılmaya da devam ediyor. Bu sayılar arasından seçilecek ve Kırıkkale’ye temsil edecek olan adaylar kendini tanıtmadığı için vatandaşın çoğu bu kişileri ismen biliyor. 

VATANDAŞTAN UZAKTALAR 
Parti genel merkezlerinin adaylar için karar verme aşamasında sona doğru yaklaştığı bu süreçte bazı aday adayları Kırıkkale halkının derdini, sorununu, taleplerini ve gönlünü kazanma çalışmasından uzak şekilde genel merkezde çalışmalarını sürdürüyor.  Sıralamaya girmek için genel merkez kapısını aşındıranlar; 
1- Kendinizi Kırıkkale’ye anlatabildiniz mi? 
2- Kırıkkale size niye oy vermeli? İnsanlar sizi nasıl tanıyor?
3- Bugüne kadar Kırıkkale için ne yaptınız, ne yapacaksınız? 
4- Saha da kendinizi görebiliyor musunuz?
5- Kırıkkale insanına nasıl faydalı olacaksınız?
6-Yoksa sırf adım partiye gitsin diye mi aday oldunuz?

Gazetekale Haber Merkezi 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.